Svenskt fiasko i VM-premiären

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Crump slog till direkt

Svenskarna hade det tungt när VM-serien i speedway drog igång i polska Leszno.

Fredrik Lindgren var minst dålig på åttonde plats när ingen svensk nådde semifinal.

Regerande världsmästaren Jason Crump var bäst och tog sin 22:a seger i VM-serien.

– Det kommer att bli mycket tufft hela säsongen. Årets startfält i VM är nog det starkaste, säger Fredrik Lindgren till TT.

Fredrik Lindgren.
Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren vann två heat och såg ut att gå mot en säker semifinalplats inför det sista. Då nollade svensken. Han var tvåa in i första sväng men fick sedan se sig passerad av både Andreas Jonsson och Hans Andersen.

– Jag visste att det behövdes en poäng. När Andreas körde om mig tappade jag rytmen helt och började tänka på vad Hans gjorde bakom mig i stället för att köra offensivt. Jag valde helt fel spår, sade Lindgren till TT.

”Zorros” första heatseger

– Det som var positivt var att cykeln fungerade bra när banan var hal. Det kommer att bli mycket tufft hela säsongen. Årets startfält i VM är nog det starkaste, fortsatte Lindgren.

Glädjande för svensk del var att 38-årige Magnus Zetterström tog sin första heatseger i VM-karriären.

– Underbart. Man ville alla heat men smaken av seger var underbar. Jag är lite av en berg-och-dal-bana och följde mitt mönster, sade ”Zorro” till SVT.

Ledde från start till mål

För Andreas Jonsson var glädjeämnena få. Jonsson hade stora problem tävlingen igenom och skrapade bara ihop fem poäng.

Istället dominerade regerande mästaren Jason Crump. Australiensaren kontrollerade sin semifinal och tog även starten i finalen. Efter det var det uppvisning när Crump enkelt höll hemmafavoriten Jaroslaw Hampel och ryssen Emil Sajutdinov bakom sig. Segern var 34-åringens 22:a i VM-serien. Fler är någon annan.

Nästa VM-deltävling körs på Ullevi i Göteborg 8 maj.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN