Thed Björk avknuffad, utskälld men ändå trea

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är trött på att bara åka tåg”, säger Björk efter sin tuffa körning

KARLSKOGA. Vansinnig efter att ha blivit avknuffad i första tävlingen.

Men i gårdagens andra STCC-lopp var det i stället Thed Björk som drog på sig konkurrenternas ilska, när han gick från sista till tredje plats.

- Jag behöver inga kompisar. Jag är så trött på att bara åka tåg, när jag har en snabbare bil så kör jag om, säger han.

Foto: Mediaempire
Jan ”Flash” Nilsson och Thed Björk firar, Nilsson tog sin 33:e STCC-seger och Björk blev trea.

Säsongen har varit tuff för Team Flash Engineering. Men i första tävlingen på Karlskoga motorbana i går såg det ut att vända, då Thed Björk snabbt körde upp genom fältet - tills han bryskt knuffades av banan av norrmannen Tommy Rustad.

– Jag blev avrättad. Han vred mig av banan och jag hade ingen chans, säger Björk.

Kanonstart i andra racet

Rustad straffades med 30 sekunders tidstillägg, men för Björk var loppet över. Full av ilska startade han sen andra loppet och körde om fyra konkurrenter redan på startrakan.

– Jag kom som skjuten ur en kanon, och sen var det bara att fortsätta plocka dem, säger han.

Björk gick från sin startposition sist i fältet till en imponerande tredjeplats - men skaffade sig inga kompisar på vägen. Det var många tajta omkörningar, dock långt från Rustads knuff i första.

– Jag fattar inte varför alla ska ligga och blocka i stället för att köra på. Det måste bli lite action, man kan inte bara åka och leka tåg. Nu är det slutlekt, när jag har en snabbare bil så ska jag förbi, säger Björk.

Göransson klagade

Totaltvåan Richard Göransson var den siste som fick se sig omåkt, Björk gnuggade sig förbi ett varv före mål. Osjyst tyckte Göransson, och var direkt framme efter målgången och sa ett par hårda ord.

– Han tyckte att jag hade puttat lite, och det gjorde jag ju. Men ligger någon och fegblockar så får han räkna med det. Han är välkommen att ge igen på samma sätt nästa gång när han har en snabbare bil. Men det är ju en jäkla skillnad på att flytta någon en meter och att köra in någon i räcket. Jag och Göransson är ju professionella, han kommer inte att vara sur på mig. Men det är ju amatörmässigt att köra någon av banan.

Du tycker inte att Rustads knuff var professionell alltså?

– Definitivt inte. Han bad om ursäkt och sa att det var ett misstag. Men det måste ha varit ett jäkla misstag i så fall. Han gjorde en sån ruskig felbedömning att det absolut inte var okej.

Janne "Flash" Nilsson vann loppet, och är därmed den som har flest STCC-segrar i historien – 33 stycken.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC