Skön revansch för Victor Henriksson

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann JSM-race
efter strulet i Turkiet

Foto: M-sport
Victor Henriksson fick ett styrkebesked efter JSM-vinsten i Ljungby.

Victor Henriksson hade en kämpig och problemfylld tävling i Turkiet bakom sig när han kom till SM-sträckorna i Ljungby. Men Henriksson fick ett skönt kvitto på att körningen och bilen funkade när han kunde inkassera en seger i Sydsvenska rallyt.

När Victor Henriksson deltog i Fiesta Sport Trophy som kördes i samband med det turkiska VM-rallyt gick det mesta fel för Fordföraren. Elektriska problem under hela tävlingshelgen förstörde det mesta och humöret sjönk rejält.

Men efter SM-tävlingen i Ljungby har det vänt för Henriksson. Det blev seger i Sydsvenska rallyt där Fordföraren tävlar i juniorklassen.

– Vi körde inte max men det var skönt att bara komma i mål. Det strulade så mycket i Turkiet och vi hade kanske inte rätta farten i kroppen, men vi fick en problemfri helg och vi har visat att vi fått ordning på bilen, säger Victor Henriksson till Sportbladet.

Säker vinnare

Han vann klassen med 50 sekunder till godo på tvåan Johan Carlsson. Efter tre deltävlingar ligger Victor Henriksson i delad ledning med just Johan Carlsson, de har samma poäng. Totaltrea är Håkan Björkman som är sex poäng efter tätduon.

JSM-segern betyder mycket för självförtroendet, särskilt som Henriksson strax ska ut i den internationella hetluften igen.

– När det strular så som det gjorde i Turkiet så sätter det sig mentalt. Det är så höga kostnader att tävla internationellt att det inte får krångla så mycket, det har vi inte råd med.

Vill tävla utomlands

– Bilen ska till Portugal redan på fredag. Det är skönt med en seger. Mål är att vinna JSM-guldet och det har vi goda chanser till, men det viktigaste är ändå att prestera bra utomlands. Det är nästa steg för mig, förklarar Henriksson.

Som det är nu planerar han att köra deltävlingarna i Portugal och Finland, sedan får resultaten och plånboken avgöra vad som händer.

– Målet är att köra så mycket i Fordcupen som möjligt och vara med och slåss i toppen, säger Henriksson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally