Rickard Rydell tippar Dahlgren som vinnare

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Expertkommentatorn
tror på Volvoföraren

1 av 3 | Foto: Mediaempire
Robert Dahlgren är favorit till STCC-titeln. I alla fall om man ska tro Viasats expert Rickard Rydell.

Rickard Rydell är Viasat Motors nya expertkommentator vid STCC-sändningarna.

Han håller Volvoföraren Robert Dahlgren som favorit till titeln.

När Rickard Rydell fick höra att Seat skulle dra sig ur WTCC bestämde han sig snabbt för att 2010 skulle bli ett sabbatsår från racingen.

– Jag har haft fabrikskontrakt i 20 år och när Seat lade ner valde jag att göra något annat. Om det kliar i fingrarna i höst kanske jag bestämmer mig för att köra igen 2011, men jag har inte tagit något beslut om det än. Nu ska det bli jättekul att följa STCC. Toppen är stark och flera av förarna skulle ha klarat sig bra även i WTCC om de skulle få rätt bil, säger han vid en presskonferens.

Tror på Dahlgren

På frågan om vem som vinner STCC i år så håller Rydell på Volvos Robert Dahlgren.

– Jag tror att han vinner. Thed Björk har varit jämn så han blir givetvis livsfarlig, men det här är mest gissningar än så länge. Det är en lång säsong och man får se hur teamen klarar sig. Det finns fyra fem förare som kan vinna, säger han.

Dahlgren känner sig inspirerad efter fjolåret och har testat mycket i Spanien inför säsongen.

– Bilen har inga tydliga svagheter längre, vi har löst det där med motorhaverierna som vi hade problem med förra året. Jag har många kilometer under bältet och nu är det bara att gå ut och leverera, säger han lugnt.

Regeländring kan gynna Björk

Något som talar för Thed Björk är att systemet med förarvikter har slopats. Björk som förra året ofta återfanns i toppen fick dras med tunga straffvikter.

– Jag var tung i fjol och jag tror att det kommer att gynna mig att straffvikterna är borta i år. Jag är kvalsnabb och kan ställa in bilen och i år kan jag starta på en högre nivå direkt eftersom det här är mitt andra år i teamet. Förra året tog det tre race att bara hitta bilen och hur jag skulle jobba med ingenjören, säger Björk till Sportbladet.

Han tackar också den mentala träningen för att han numer är avslappnad och lugn under racehelgerna.

– Det har betytt oerhört mycket, jag har ändrat hela mitt sätt att tänka och det har gått otroligt bra.

Biogasteamet ännu en underdog

Biogasteamets Fredrik Ekblom slår ur underläge. Fjolårets nykomlingar hade svårt att prestera och nyfikenheten är stor – har teamet lyckats hitta mer fart i år?

– Vi har fortfarande en ny bil och det är mycket jobb att trimma in den. Men jag hoppas att det är slut på ”se och lära” nu. Mitt mål är att vi ska vara ett av teamen som kan vinna mästerskapet när säsongen närmar sig slutet, säger han.

Den1–2 oktober får vi veta vem som vann. Då går finalen på Mantorp.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC