Lindbäck kör VM-deltävlingen

SPORTBLADET

Trotsar smärtorna

GÖTEBORG. Nyckelbensskadan ska inte stoppa Antonio Lindbäck från att köra VM-deltävling i Göteborg.

Det klargjorde 25-åringen inför dagens träning.

– Det gör ont, men det är inte så glappt att axeln trillar av, säger speedwaystjärnan.

Foto: Antonio Lindbäck.

Lindbäck, som har fått ett wild card till morgondagens Grand Prix-race på Ullevi, kraschade i Polen i söndags och har inte suttit på cykeln sedan dess.

Det närmaste han har kommit en tävling var i går, då han drog upp sin trampcykel på bakhjulet för att se hur axeln reagerade.

- Det gör ont, men inget är brutet och det blir bättre för varje dag. Jag hoppas att jag kan göra en bra tävling och inte känner av axeln så mycket, säger Antonio Lindbäck.

I kraschen landade han på högeraxeln, som trycktes in mot kroppen med en våldsam kraft.

– Senor och muskler har dragits ut. Det är av den anledningen det sitter löst. Det är som att stuka foten och sedan försöka springa. Det glappar, om man säger så, säger Antonio, som kommer att köra hårt tejpad.

Personliga problem

Under skadeuppehållet har han varit i kontakt med flera läkare och fått olika behandlingar och råd.

– Vissa säger att det inte gör något om jag kör, andra säger att jag egentligen borde ta ledig i fyra veckor så att det får växa ihop av sig själv.

Dalmasen, som fyllde 25 år i onsdags, har inte varit ordinarie i VM-serien sedan 2007, då han fick personliga problem och bestämde sig för att skrota släpskon.

Redan året därpå gjorde han comeback för att hjälpa Vargarna att ta sig till elitserien. Nu, i Piraterna, siktar han på att etablera sig i världstoppen igen.

Antonio Lindbäck fick även i fjol ett wild card till VM-deltävlingen på Ullevi, vilket han omvandlade till en tredjeplats.

Siktar på succé

Nu siktar han på en ny succé.

– Att få komma hit och tävla inför svenska folket är väldigt mäktigt. Det är bara dumt att inte köra. Målet är att prestera så bra jag kan. Jag vill tillbaka till VM-serien. Min dröm är att bli världsmästare. Det är därför jag håller på, säger Antonio Lindbäck.

Andreas Jonsson, som misslyckades totalt i VM-premiären, är i Göteborg för att ta revansch.

– Jag måste lyckas bättre än i Leszno för att kunna nå mitt mål. Det här kan bli en nystart på säsongen, säger Jonsson, som är på medaljjakt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway