Gothia Basket läggs ner

SPORTBLADET

Intresset i Göteborg är för litet

Göteborg är ingen basketstad.

Efter en marknadsundersökning med beklämmande resultat har Högsbo bestämt att man ska dra sig ur Basketligan och lägga ner ligalaget Gothia.

Foto: Det blir ingen mer Basket i Göteborg. FOTO: BILDBYRÅN

Den stängda basketligan har inte blivit den succé som förbundet hoppats på. Den gångna säsongen var bara elva av tolv platser fyllda. Nu är det tio.

Efter att ha frågat göteborgarna om deras basketintresse – eller snarare bristen på basketintresse – har Gothias moderklubb Högsbo beslutat att lägga ner satsningen.

– Bara två procent av Göteborgs befolkning skulle kunna tänka sig att någon gång gå på en ligamatch, berättar klubbens styrelseordförande Bertil Claesson.

Inget basketintresse

– Göteborg är en fotbolls-, hockey- och handbollsstad. Det finns helt enkelt inget intresse för basket och då måste vi fråga oss för vem vi spelar.

Gothia har den gångna säsongen haft ett hemmasnitt på strax under 400 åskådare per match. Klubben tog sig trots det till slutspel, även om det tog stopp direkt i kvartsfinalen mot Plannja.

Ingen publik – ingen basket

Rent ekonomiskt hade ett år till trots det varit fullt möjligt. Men utan publik vill klubben inte fortsätta.

Det innebär att spelarna nu får se sig om efter nya klubbar.

– Vi har bara tre spelare som står under kontrakt och dem är vi förstås beredda att lösa om de önskar det. Jag tror nog att spelarna kommer att sugas upp av de andra ligalagen rätt så fort, säger Claesson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket