Annas motorlista 19/9

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Kimi Räikkönen

Han är veckans snackis. Har själv tagit kontakt med Renault för att höra sig för om en eventuell förarsits i F1 nästa år.

Det är spännande. Red Bull är inte nöjt med hans resultat i rally-VM och tvekar om de ska fortsätta satsningen. – Han kraschar för mycket, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko.

2) Nick Heidfeld

Lämnade jobbet som testförare för Mercedes för att testa däck åt Pirelli. Men nästa vecka kör han F1 igen. Han ersätter Pedro de la Rosa hos Sauber och är tillbaka i teamet han kört för i sju säsonger.

3) Valentino Rossi

Den regerande mästaren ska operera sin skadade axel efter säsongen. Han vill vara i form till dess att han ska köra för Ducati 2011. I helgen kör MotoGP i Aragon och Rossi satsar på prispallen.

Viasat Motor, söndag kl 13.30

4) Kenneth Hansen

Han och Michael Jernberg slåss med Liam Doran om silver- och bronsmedalj i rallycross-EM. Finalen körs i helgen och Sverre Isachsen har redan tagit hem guldet.

Viasat Motor, måndag kl 22.00

5) Robert Dahlgren

Vann Scandinavian Touring Car Cup på Knutstorp i helgen. Är dessutom i ledningen i STCC inför den sista deltävlngen på Mantorp. Han har fem poäng ner till Richard Göransson - så det är upplagt för en het fajt i finalen på Mantorp.

6) Sebastian Vettel

Redan för två år sedan ville McLaren signa Sebastian Vettel, men nu tar de ny sats:

– Fortsätter han att utvecklas så gör vi ett försök när kontraktet med Red Bull går ut, säger McLarens Martin Whitmarsh.

Vettels kontrakt går ut 2011.

7) Jacques Villeneuve

Han ger sig inte, när hans team inte fick den 13:e startplatsen satsar han nu på att köpa upp ett av årets F1-stall. Det bör handla om HRT och teamchef Colin Kolles är öppen för samtal.

8) Mattias Ekström

Red Bull menar att svensken gärna får köra fler Nascarlopp för dem, men Audi säger nej.

– Audi måste ge sitt tillstånd varje gång och vi har inte pratat om fler tillfällen och det kommer inte att bli fler tillfällen, säger Audis talesman Jörgen Pippig.

Svensken har ett kontrakt med Audi, som skrevs 2009 och enligt tyska medier handlar det om fem år – och under den tiden kommer Ekström att köra DTM. Säger han nu i alla fall.

Canal+ Sport 2, söndag kl. 13.45

9) Michelin

Tar över som däckleveratör i rally-VM när Pirelli nu koncentrerar sig på F1. Kinesiska DMACK ska leverera däck till privatförarna.

10) Romain Grosjean

Tar över som testförare hos Pirelli efter Nick Heidfeld. Tysken testar för däcktillverkaren den kommande veckan, sedan tar den förre F1-föraren över från och med testet på Monza.

MOTORSTOPP

Loris Capirossi

Suzukiföraren föll under MotoGP-loppet på Misano och även om han opererat sitt högra lillfinger är han inte helt återställd. Därför missar han helgens tävling i Spanien, Aragón.

– Jag är enormt besviken. Men kirurgen vill att jag ska vila en vecka till och jag har fortfarande ont, säger Capirossi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM