Ogiers första seger

SPORTBLADET

Fransmannen slog landsmannen Loeb

Foto: Sébastien Ogier, till höger, jublar tillsammans med sin kartläsare Julien Ingrassia efter första VM-segern.

Sébastien Ogier var nära att ta sin första VM-seger redan vid den förra deltävlingen i Nya Zeeland. Då snurrade han olyckligt på sista sträckan och Jari-Matti Latvala kunde vinna.

Men i Portugal var det ingen som kudne hänga med den unge fransmannen.

Sébastien Ogier visade redan på shake down under torsdagen att han var segersugen. Fransmannen var snabbast och när rallyt startade på fredagen visade han direkt att han var ute efter sin första VM-seger.

Under fredagen var Ogier snabbast på fem av de sex sträckorna och han hade ett säkert grepp om händelserna. På lördagen luckades Ogier behålla greppet i tävlingen, trots att han fick starta först.

– Vi har försökt pressa på hela dagen. Det var svårt men vi tappade inte så mycket trots att vi låg först. Jag måste försöka behålla avståndet till Sébastien Loeb för jag vet att det kommer att bli svårt i morgon, sa Ogier till wrc.com efter lördagen.

Loeb nådde inte i fatt

Loeb jagade som besatt och under söndagen var det den regerande världsmästaren som var snabbast på de fyra grussträckorna, men det räckte ändå inte för att knäcka landsmannen Ogier.

– Jag försökte slå honom hela dagen, men han var bara för snabb. Jag har fått en ny rival nu, konstaterade Loeb efteråt.

Loeb blev tvåa och teamkamraten Dani Sordo rundade av podiet som trea. Mikko Hirvonen fick finna sig i att bli fyra och stallkamraten Jari-Matti Latvala bröt under lördagen, vilket gör att Ford tappade mark till Citroën i märkesmästerskapet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally