Jernberg trea i Belgien

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Knappar in på Isachsen i EM-tabellen

Foto: Lennart Pettersson/Skoda
Bättre än Finland – Michael Jernberg blev trea i Belgien.

Kenneth Hansen halkade efter i medaljkampen, men Michael Jernberg knappade in.

Skodaföraren blev trea och kröp närmare Sverre Isachsen i tabellen.

Det blev blandad kompott för svenskarna i helgens rallycross-EM i belgiska Maasmechelen. Andréas Eriksson som fortfarande hade fullt upp att samla ihop teamet efter X Games-äventyret där Tanner Foust plockade två guldmedaljer, kom inte till start.

Stökigt för ”Stecka”

Stig-Olov Walfridson hade en småstökig helg. Under träningen hade Renaultföraren problem med misständning och i första kvalomgången krökte han hjulupphängningen lite efter en dålig start. Under uppvärmningen inför andra kvalomgången läckte turbon i ”Steckas” bil olja, och när det blev dags för kval igen fastnade Walfridson i kön efter att på nytt gjort en dålig start på den hala gridden. I den sista kvalomgången blev Walfridson utknuffad i sandlådan och fick nöja sig med en plats i C-finalen.

Men där gick det bra trots att bilen på nytt misstände. ”Stecka” vann C-finalen.

– Mekanikerna jobbar för fullt för att se om de kan få till bilen. Den gick inte alls bra, berättade Walfridson på sin webbplats efter C-finalsegern.

Tyvärr hann teamet inte riktigt få ordning på Clion, Walfridson blev fyra i B-finalen och slutade därmed åtta.

Kenneth Hansen lyckades ta sig till B-final, medan Michael Jernberg knep tredje startplatsen i A-finalen. Tävlingens överraskning var belgaren François Duval som tog pole i A-finalen efter att ha dominerat i kvalomgångarna.

Jernberg trea

Hansen hade en tuff resa, han slutade snöpligt tvåa i B-finalen och tappade därmed i medaljjakten eftersom både Michael Jernberg och Sverre Isachsen körde A-final.

– Jag gjorde en superstart i B-finalen, var ute som tvåa och hade bättre tempo än ledaren Frode Holte. När jag kom ut från jokerspåret hamnade jag bakom fransmannen Jean-Luc Pailler och förlorade dyrbara sekunder. Där rök chansen till A-final, förklarar Hansen besviket i ett pressmeddelande.

I A-finalen handlade det bara om François Duval. Hemmaföraren vann före Liam Doran och Michael Jernberg slutade trea. Eftersom Sverre Isachsen slutade femma knappade Jernberg in på norrmannen.

– Jag tog in tre poäng på honom samtidigt som jag utökade mitt försprång till Kenneth Hansen. Det är stenhårt om pallplatserna i varje deltävling, säger Jernberg i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport