Ny bil är Ferraris hopp

avAnna Andersson

Stallet försöker
efterlikna Red Bulls bilar

Foto: Paul Chiasson, AP
Fernando Alonso, till vänster, får en ny bil till loppet i Valencia. Hoppet är att han ska kunna hänga med McLarens Lewis Hamilton.

Ferrari satsar allt på en ny bil.

Den har premiär vid loppet i Valencia.

Det är knappt två veckor till nästa F1-race och det avgörs i Valencia. Då kommer Ferrari med hemmaföraren Fernando Alonso och med Felipe Massa att lansera en B-version av årets bil.

Liknar Red Bullbilen

Den påminner om Red Bulls bil och den ska göra Ferrariförarna mellan tre och fyra tiondelar snabbare per varv.

– Fokus har legat på andra saker, inte längre på en skorstenslösning (F-duct), säger Ferraris stallchef Stefano Domenicali till spanska AS.

Enligt uppgifter till tidningen handlar det om att teamet försökt att kopiera Red Bulls bilar som varit så framgångsrika i kvalen. Avgasröret sitter djupare än tidigare och man har gjort om hjulupphängningen bak vilket ska öka diffusorns effekt med upp till 50 procent.

– Det avgörande är inte hur mycket snabbare vi är i Valencia utan det viktiga är att den här versionen av F10 ger oss helt nya möjligheter när det gäller utvecklingen av den.

Öppet VM

Det betyder att teamet som har Fernando Alonso på fjärde plats i VM, 15 poäng efter ledande Lewis Hamilton, McLaren, absolut inte har gett upp säsongen.

– Om Fernando hade vunnit i Kanada hade han varit i ledningen. Det gör att VM är väldigt öppet och ger oss motivation att kämpa, race efter race, säger Stefano Domenicali.

– Den bilden vi fick i Kanada var helt annan än den vi fick i Turkiet två veckor tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1