Adlertegs succéår avslutades med kvalmiss

avTT

Foto: Volker Minkus/FIG
Jonna Adlerteg.

Tidigare i år tog hon EM-silver och gick till VM-final.

Men när Jonna Adlerteg avslutade världscupsäsongen i gymnastik slutade det med en miss i barrkvalet i Cottbus.

23-åringen slutade på 14:e plats med poängen 12,333, och missar därmed lördagens final i världscupavslutningen i östra Tyskland.

"Träningarna här i Tyskland har gått bra men på själva tävlingen kom Jonna fel in i serien och kom för nära holmen i det första släppet. Hon kämpade sig fram och försökte reda ut situationen men det fungerade inte fullt ut. Men så kan det vara. Ibland blir det stolpe in, ibland stolpe ut", säger landslagstränaren Sebastian Melander i ett pressmeddelande.

Men nog finns det positiva saker att glädjas åt över 2018 för Adlerteg.

Minst sagt.

I augusti tog hon EM-silver i barr – hennes andra – och början av november bröt hon en 60-årig svensk förbannelse i gymnastik genom att gå till VM-final, där hon blev åtta. Dessutom vann hon en världscuptävling och blev tvåa i en i september.

"En av målsättningen den här terminen var att delta på många tävlingar. Jonna har aldrig tävlat så här mycket förut och det har varit en prestation i sig. När vi knyter ihop säcken så har det också i och med EM-silvret och VM-finalen kommit många fina resultat på vägen att glädjas åt", säger Sebastian Melander.