Fem spaningar från NFL: Rodgers chockade Patrick

avMagnus Herbertsson

Publicerad:
Foto: Dylan Buell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Aaron Rodgers

NFL-premiären är spelad.

Här är fem spaningar från nattens matcher.

Aaron Rodgers otroliga vändning

Alla Green Bay-fans höll andan. Efter bara några minuter av säsongen rullades stjärn-quarterbacken Aaron Rodgers av med en skada på vänstra knäet.

– Det var smärtsamt, berättade han efteråt.

Men han kom tillbaka. Och som han gjorde det.

Med tre knivskarpa passningar i sista quartern till Geronimo Allison, Devante Adams och Randall Cobb vände han matchen mot Chicago Bears inför ögonen på flickvännen, motorstjärnan Danica Patrick. Hon verkade inte tro sina ögon efter avgörandet och såg i det närmaste chockad ut när Rodgers tredje touchdownkast innebar seger för Packers.

– Jag har varit ett Bears-fan, men nu har jag känt Aaron ett tag och jag har alltid sagt att jag ska heja på honom och inte hans lag. Men nu hejar jag såklart på hela hans lag, har hon tidigare berättat för USA Today.

Efter matchen lugnade Rodgers fansen och Danica Patrick apropå skadan.

– Jag ska undersökas på måndag. Men om det inte är något större så kommer jag fortsätta spela, sa Rodgers efter matchen.


Bells passning till Steelers

Leveon Bells strid med Pittsburgh Steelers fick en intressant uppföljning i natt. Runningbacken bråkar om sin ersättning och vill ha ett nytt kontrakt på bordet med bättre lön.Det har resulterat i att han just nu inte spelar alls och att vissa av lagkamraterna har vänt honom ryggen offentligt.

Mot Cleveland Browns så fick istället James Conner chansen och han tog den. 135 yards och två touchdowns senare var det inte många som saknade Bell. Trots det fick Bell sista ordet. Efter att matchen slutat oavgjort 21–21, en klar missräckning för Pittsburgh så skickade Bell ut en subtil passning på Twitter.


Cleveland bröt sviten...typ

Senast Cleveland Browns vann en match var i juletid 2016. Efter förra säsongen blinkade en stor fet nolla i vinstkolumnen för ett av NFL:s mest klassiska lag.

Efter 16 raka förluster fick man ändå en halv pinne i natt efter stor dramatik mot Pittsburgh.

Nya quarterbacken Tyrod Taylor och värvningen Jarvis Landry ledde vägen och i förlängningen fick båda lagen chansen att säkra segern med ett field goal. Först missade Pittsburgh. Sedan missade även Cleveland sparken i hällande regn.

Därmed så slapp alltså Cleveland förlora igen, men vinstnollan är trots allt intakt än.

– Det här är inget att glädja sig åt, sa Josh Gordon efter matchen.


Mahomes magiska premiär

En av de mest spännande nya spelarna i ligan gjorde entre på allvar i natt. Sedan Alex Smith lämnat Kansas City Chiefs är det nu Patrick Mahomes tur att leverera och det gjorde han verkligen.

Med fyra touchdowns sänkte han Los Angeles Chargers tillsammans med speedkulan Tyreek Hill. Hill sprang in en retur från hela planen och adderade sedan två touchdowns på kast från Mahomes.

– Han är unik och han är bara i början av den här resan. Vi måste fortsätta ta steg framåt, säger coachen Andy Reid.


Livet börjar efter 40 – eller?

Tom Brady, 41, började sin resa mot en sjätte Superbowl-titel med seger mot Houston Texans 27–20. Dessutom innebar segern ett rekord. Brady är nu den quarterback som har flest segrar som 40-plussare. Brady fyllde 40 i augusti 2017 och har nu 14 segrar sedan dess.

Trots det var han inte nöjd.

– Vi spelade inte i närheten av vår kapacitet. Visst var det en skön seger, men vi måste prestera bättre än så här, säger Brady.

Fotnot: Detroit–NY Jets och Oakland–LA Rams återstår från första omgången. Matcherna spelas natten mot tisdag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NFL

USA