Sirius vände 0–2 till 4–2 mot Elfsborg

Mardrömsstart med självmål och straff – vann ändå

avFredrik Jönsson

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sirius vände 0–2 till 4–2 mot Elfsborg

Mardrömsstart med självmål och straff.

Men Sirius stod för en stark vändning mot Elfsborg och vann med 4–2.

– Vi var tvungna att ta tre poäng, det är allt som spelar roll, säger Moses Ogbu till C More.

Sirius fick en tuff start på bottenmötet med Elfsborg. Olycklige Tim Björkström stötte tidigt i matchen in bollen i eget mål och därefter åkte hemmalaget på en straff. Chinedu Obasi slog kallt in 2–0 till Elfsborg.

Ingen straff för Sirius

En halvtimme in i matchen ville Sirius i sin tur ha straff. Moses Ogbu och en bortaspelare omfamnade varandra i straffområdet, men domaren Robert Daradic ignorerade Ogbus och hans lagkamraters ropande om straff.

Men den situationen sänkte inte Sirius - utan tvärtom. Laget hämtade upp till 2–2 innan halvtidspausen efter mål av Moses Ogbu och Christer Gustafsson.

I andra halvlek var Sirius starkast.

”Det kan man inte förneka”

Mohammed Saeid gav Sirius ledningen efter en fin passning från Ogbu. Hemmalaget avgjorde matchen när Ogbu tryckte in 4–2.

– Vi var tvungna att ta tre poäng, det är allt som spelar roll, säger Moses Ogbu till C More.

I och med vinsten bröt Sirius en dyster svit, laget hade sju raka matcher utan seger inför lördagens hemmamöte med Elfsborg. Sirius har 23 poäng i tabellen, medan Elfsborg har 25.

– Vi har haft en tuff period, det kan man inte förneka. Det handlar om att kriga. Just nu krigar vi för att stanna kvar i allsvenskan, säger Ogbu.

”Det är otroligt surt”

Elfsborgs Stefan Ishizaki var besviken efteråt.

– Vi blir bekväma i första halvlek, det är där vi förlorar matchen. När vi gör 2-0 blir det som att vi faller hem. Vi ger Sirius taktpinnen när det egentligen är vi som ska hålla i den, säger Ishizaki.

– Vi gör ingen fantastiskt dålig match, men vi släpper in för billiga mål. Nu får vi ledighet med landslagshelg och då är det bara att få ordning på kropparna så vi får två bra träningsveckor. Det är otroligt surt. Det är svårt att analysera matchen när man är så besviken och förbannad.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM