Nobbar OS-byn – bor på lyxbåt på Themsen

SPORTBLADET

Lagryttaren Minna Telde har sitt eget upplägg under OS

1 av 5 | Foto: Minna Telde.

Lagryttaren Minna Telde, 37, har sitt eget upplägg i OS. Hon bor på en båt på Themsen tillsammans med sin tränare och familj – och red inte i lagdräkten utan i en svart som matchar den svarta hästen Santana.

Men när hon skulle möta media i mixed zone efter ritten åkte den officiella, blå lagfracken på.

När hon fick frågan om fracken skakade hon bara av sig saken.Enligt SOK är dräkterna en fråga för förbunden och reglerna tillåter avvikelser.

Sitt udda boende pratar hon däremot gärna om.

– Allt hänger på att man ska förbereda sig så likt som man brukar. Det fanns ingen möjlighet att få in barn i OS-byn. Dessutom fanns ingen plats för Cilla, min tränare. Så jag valde det här, säger Minna Telde.

Sambon är miljardär

Båten ligger på Themsen och är enligt Telde utlånad av en god vän. Där bor hon med tränaren Cecilia Kristofferson, sin sambo, miljardären Johan Ulander, deras son Ruben, 14 månader och hans mormor. Johan Ulander är en finsk affärsman som gjort sig en förmögenhet främst på fastighetsutveckling i Dubai.

– Jag bodde i OS-byn fram till veterinärbesiktningen. Vi hade lite mys med laget men sedan ville jag gå in i tävlingsmood och valde att flytta ut, säger Telde.

Det hjälpte inte. Minna Telde inledde lagdressyren med att rida på låga 67,477 och ligger i halvlek på 20 plats av 25 ryttare.

– Hästen blev rädd för kamerasmattret, förklarade Telde de låga domarsiffrorna med.

”Vill att lagen bor tillsammans”

Om Teldes upplägg säger SOK:s presschef Björn Folin:

– Normalt vill vi att lagen bor tillsammans. Men är det bra för prestationen och den aktiva har starka motiv tar vi hänsyn till det.

Så vitt Björn Folin vet är Minna Telde den enda i den svenska truppen som inte bor med sitt lag.

Lagkamraten Patrik Kittels fru Lyndal Oatley tävlar för Australien i dressyr. De bor inte tillsammans i OS-byn utan med respektive lag.

Sportbladet har sökt Svenska ridsportförbundets sportchef för en kommentar om Teldes val av kavaj utan resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS