Rosenqvist inledde med tre pallplatser

avAnna Andersson

Publicerad:

”Stabil start på säsongen”

Foto: Motorsport Publication
Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist drömmer om ett F1-test med Ferrari.

För att få det måste han vinna EM.

Och han inledde med tre pallplatser.

Svensken som kör både F3 EuroSeries och EM var ganska nöjd efter premiären på Hockenheim, Tyskland. I två av tre race var han trea bakom spanjorerna Daniel Juncadella och Carlos Sainz Jr, i racet två, som var det kortare av de loppen var han också trea.

Det betyder att han är trea i båda mästerskapen.

– Tre pallplatser på tre race är naturligtvis ett bra resultat och en stabil start på säsongen, men vi var inte tillräckligt snabba för att utmana Carlos och Daniel den här helgen och det är något vi måste jobba på inför framtiden, säger Felix Rosenqvist.

”Tre bra starter”

– Jag gjorde tre bra starter och var uppe i ledningen av det första loppet, men vi hittade aldrig riktigt rätt inställningar och tredje plats var vår maximala kapacitet den här gången.

Svensken var den enda föraren som stod på pallen i samtliga tre tävlingar, men ändå är han inte helt nöjd och han påpekar att det är mycket jobb inför nästa omgång då det är ett stadslopp i franska Pau de, 11-13 maj.

– Bilen har helt klart potential, men det gäller bara att låsa upp prestandan på ett effektivt sätt samtidigt som jag också måste anpassa min körning en del., säger han.

– Vi har en del jobb framför oss innan vi är exakt där vi vill vara, men det kunde definitivt ha varit värre och jag har tagit många värdefulla poäng här.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport