Bytte fyra däck på 2,31 sekunder

SPORTBLADET

Vad hinner du göra på två och en halv sekund?
McLaren byter fyra däck.
Det världsrekordet gav Jenson Button en andraplats.

McLarens depåpersonal har haft stora problem under säsongen och vid ett flertal tillfällen gjort kostsamma misstag, men under Tysklands GP fungerade allt perfekt under det andra depåstoppet.
Fyra däck byttes på 2,31 sekunder.
Det var anledningen till att Jenson Button lyckades köra upp sig till andra plats.
– Det var inte mitt första varv efter depåstoppet utan den otroliga farten som killarna hade under depåstoppet som fixade placeringen till mig, säger Jenson Button till internationella medier.

”Galet snabba”

– Killarna var helt galet snabba. Jag kände mig inte ens färdig vid stoppet innan de hade bytt alla däck. Det tog bara ett ögonblick. Vi har gjort vissa misstag under depåstoppen tidigare i år, men detta var ett helt fantastiskt lagarbete. Det känns härligt att se att det arbete som vi har lagt ner på den detaljen också lönar sig.
Jenson Button som startade från ruta sju har haft det tungt ända sedan han var tvåa i Kina i mitten av april. Fram till gårdagens lopp hade han bara tagit sju poäng på sex lopp. Nu kom McLaren till Hockenheim med nya uppdateringar, man hade byggt om sidorna på bilen för att skapa mer downforce, och hos Jenson Button föll det väl ut. Han hade inte längre några problem med att få upp däcken i temperatur och var tvåa bakom segrade Fernando Alonso, Ferrari, fram till dess att det var två varv kvar. Då blev han omkörd av Red Bulls Sebastian Vettel, men eftersom tysken körde utanför banan med alla fyra däcken tilldelades han ett straff av domarna och rasade till plats fem.
Nu återstår ett F1-lopp, Ungerns GP på söndag, innan F1 tar semester fram till och med september.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1