Femte raka pallplatsen för Hansdotter

SPORTBLADET

Frida Hansdotter fortsätter att visa superform.

I OS-genrepet tog svenskan femte pallplatsen när Mikaela Shiffrin oväntat körde ur.

– Tråkigt för henne, men skönt för oss att se att hon är mänsklig, säger Hansdotter.

Frida Hansdotter har haft en supersäsong med fyra pallplatser och en femteplats som sämst. I sista slalomtävlingen inför OS hade svenskan nytt läge på pallen efter det första åket.

Hansdotter gjorde en bra brant, men tappade på slutet och gick i mål på en tredjeplats, 83 hundradelar efter ledande Mikaela Shiffrin.

– Jag försökte gå ut hårt, sedan blev jag lite försiktigt. Jag är lite besviken på min åkning här nere. Placeringen är ju bra och jag har slagläge, men jag kan bättre, säger Hansdotter till SVT.

Shiffrin körde ur

I det andra åket gick Hansdotter i mål som tvåa, tio hundradelar efter Petra Vlhova. Men det räckte ändå till pallen eftersom Wendy Holdener inte kunde matcha svenskan.

Shiffrin ledde med över sekunden och behöll avståndet – men med bara några portar kvar till mål körde amerikanskan överraskande ur och missade chansen att ta hem slalomcupen.

– Tråkigt för henne, men skönt för oss andra och se att hon är mänsklig. Samtidigt ska man komma ihåg att Shiffrin är Shiffrin och får hon till det är hon livsfarlig, säger Hansdotter.

Shiffrins urkörning betydde att Hansdotter knep andraplatsen och femte raka pallplatsen i slalom.
– Jättekul att vara tvåa. Jag tycker att jag startar bra i båda åken, men jag känner att jag har lyft min åkning på träning och jag får inte riktigt ut allt jag kan så jag är lite besviken över det, men supernöjd med placeringen, säger hon.

Foto: Alessandro Trovati / TT / NTB Scanpix

Alpina världscupen sänds i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint