Vikingarännet ersätts av Sigtunarännet

Av: 

TT

Vikingarännet ersätts av Sigtunarännet. Arkivbild.
Vikingarännet ersätts av Sigtunarännet. Arkivbild.

Det klassiska skridskoloppet Vikingarännet är inställt i år på grund av dålig ekonomi. Nu dyker Sigtunarännet upp som alternativ, rapporterar SR Stockholm.

– Vi blev alla så ledsna när vi såg att Vikingarännet inte ska köras och då sa vi att vi gör ett alternativ. Det blir en ersättning som körs med start och mål i Sigtuna den 18 februari, säger Sigtunarännets talesperson Fredrik Jonson till radion.

Det åtta mil långa Vikingarännet har körts på Mälarens isar mellan Uppsala och Stockholm sedan 1999 men har också fått ställas in vid flera tillfällen på grund av svag is.

Det nystartade Sigtunarännet går från Sigtuna ner till Kariobadet i Upplands Väsby och tillbaka till Sigtuna. En bana om två varv på totalt fem mil.

– Man kan också köra halvdistans på 25 kilometer och det finns även en kort distans på två kilometer för barn och familjer som vill testa, säger Fredrik Jonson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN