Ryttaren Pontus Söderlindh död i cancer

Foto: Mikael Persson/MiP Media
Pontus Söderlindh blev 22 år.
SPORTBLADET

Hans kamp mot cancern har engagerat stora delar av ridsport-Sverige.

Men strax före nyår somnade Pontus Söderlindh in.

Han blev 22 år gammal.

Det är cirka två år sedan hoppryttaren Pontus Söderlindh, från skånska Fjälkestad, diagnosticerades med en elakartad hjärntumör som sedan också spred sig till ryggmärgen.

Sjukdomen pressade Pontus Söderlindh och hans familj, som driver en liten hästgård, hårt ekonomiskt och en insamling startades av vännen och tränaren Mimmie Faijermo. ”Fight for Pontus” drog igång i somras och har engagerat stora delar av ridsport-Sverige. Bland annat har stjärnan Peder Fredricsson stöttat insamlingen.

”Stor sorg”

– Jag är helt överväldigad och rörd över hur mycket stöd som har vällt in via insamlingen på bara några dagar. Det här är en familj som väldigt gärna hjälper andra, men de är ovana vid att själva ta emot hjälp, sa initiativtagaren Mimmie Faijermo till Hippson efter gensvaret.

Men strax före nyår orkade inte Pontus kropp mer. På Facebook-sidan för ”Fight for Pontus” meddelade man den andra januari att Söderlindh gått bort.

”Det är med stor sorg vi meddelar att Pontus nu gått vidare. Han somnade lugnt och stilla in i fredags (29/12), omgiven av sin familj. Familjen vill tacka för all stöttning och hjälp under resans gång och vill samtidigt nu be om lugn och ro.”, skriver man.

För Expressen berättar Mimmie Faijermo om Pontus sista tid.

– Han kämpade på och lät inte sjukdomen ta över hans liv. Han jobbade och red i princip in i det sista. Det är beundransvärt. Han har lyckats styra sitt liv, fortsatt leva som han ville göra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport

Cancer