”Fuck it, låt mig spela på det då”

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Reza Madadi om psykkriget inför comebackmatchen

1 av 4 | Foto: JERKER IVARSSON
Reza Madadi.

Fängelsehån åt ena hållet och anspelningar på våldtäkt åt det andra.

Reza Madadis första match efter fängelsedomen föregås av ett förolämpningskrig i sociala medier.

– Jag älskar att sticka ut, jag älskar sådana här grejer, säger Madadi till Sportbladet.

Reza "Mad dog" Madadi är tillbaka i UFC-buren. Drygt två år efter han dömdes till ett år och nio månaders fängelse för en väskkupp där ett gäng snodde lyxväskor för 1,5 miljoner kronor ska han på lördagskvällen ställas mot nordirländaren Norman Parke vid UFC-galan i Dublin.

– Jag är otroligt sugen samtidigt som jag självklart är nervös. Men det är man alltid, det ska man vara. Gud vet min längtan, den är enorm. Jag har sett fram emot det här, säger Madadi som är redo för en jämn match – men i hans ögon med en given utgång.

– Blir det stående krig kommer jag väl förberedd för det. Blir det på marken så är jag förberedd på det. Men det skulle vara väldigt, väldigt, väldigt svårt att tänka annat än vinst för min del. Jag är 100 procent säker på vinst. En miljon procent.

”Tar med vaselin”

Självsäkerheten är som det framgår inga problem med och Madadi och hans motståndare Parke fyller även psykkrigskvoten mot varandra inför matchen.

I flera månader har de hetsat varandra i sociala medier med allt värre förolämpningar. Norman Parke riktar in sig på Reza Madadis tid i fängelse och föreslår bland annat Akons "Locked up" som inmarschlåt. Men det senaste ordkriget har haft grova sexuella anspelningar.

"Oroa dig inte sötnos. Jag tar med vaselin, jag vill inte skada dig för mycket", skriver Reza Madadi.

"Du vet väl fängelse-style från att du plockat upp tvålen där", svarar Parke.

"Sötnos, du ska får en ordentlig persisk hot dog. Jag kommer infria dina drömmar", fortsätter Madadi och sen fortsätter bråket vidare i den stilen.

När sedan de båda möttes på invägningen under fredagskvällen kokade Reza Madadi över när Norman Parke tog fram en damväska på podiet och kastade den mot svensken med tydlig hänvisning till stölddomen.

– Det här är en del av matchen. En del av den här sporten. Tyvärr är det så, säger Reza Madadi om ordbråket.

”100 procent blodigt allvar”

Tyvärr säger han, men i samma andetag hyllar "Mad dog" Madadi ”showen".

– Vi i Sverige är mer så att man inte ska sticka ut, man ska inte göra fel, vi har inte det i oss. Men jag älskar att sticka ut, jag älskar att göra sådana här grejer. Jag älskar att vara aggressiv på invägningar och så. Det säljer och publiken vill se det. Hata mig eller älska mig, men man vill se den här matchen. Så är det, säger han.

Hur mycket av det här är show, hur mycket är det allvar?

– När jag går in i buren är det 100 procent allvar. Då finns ingen show. Jag älskar att utöva min idrott och i buren är det ingen show. Det är 100 procent blodigt allvar.

– Men innan dess är det väldigt mycket show. Hade vi inte gjort det här så hade kanske vi inte pratat om det här. All marknadsföring är en bra marknadsföring.

Du tycker inte det riskerar att slå över och bli fjantigt eller över gränsen?

– Nej. Om Alex (Alexander Gustafsson) skulle gå ut och spela kaxig på invägning och skrika så kanske man skulle undra vad fan är det för fel på Alex. Han är den lugne, men tyvärr, tyvärr, tyvärr så har jag fått den här bad boy-imagen. Men vet du vad, fuck it, låt mig spela på det då.

”Ingen ålderspanik”

– Jag vet vad jag går för, jag vet att jag ska komma med en stor överraskning för att hylla cancerdrabbade barn under galan. Men sådant kommer aldrig fram, det kommer alltid den dåliga sidan. Men äh, låter de vara en bra grej för showen.

Reza Madadi är 37 år och behöver vinna för att på allvar hänga kvar i UFC, hans motståndare har två raka förluster och även han kniven mot strupen.

Men trots det vill inte Madadi prata om en måstematch för egen del.

– Jag har inte ålderspanik. Jag går in och har kul, det finns miljontals människor som drömmer om det jag gör. Jag gör det utan panik och press, med allt jag gått igenom så är det här en bonus för mig. Vinst eller förlust, viktigast är att jag gör en bra match. Allt annat runt omkring är oväsentligt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MMA