Premier League

Så sänds helgens fotboll i tv-rutan

Av: 

Martin Tolén

SPORTBLADET

Tolv timmars långt fotbollsmaraton på söndag

I helgen blir det premiärhelg i Viasats kanaler med Premier League, La Liga och Serie A samlat under samma tak.

Nu är det klart hur sändningarna kommer att se ut också.

Du med tvättid på söndag – ställ in den.

I tisdags blev det klart att MTG och Viasat tar över rättigheterna för den europeiska fotbollen helt och betalar enligt uppgifter 140 miljoner kronor per säsong för La Liga och Serie A.

Och när det i helgen vankas premiär i tv-rutan blir det en storsatsning på Viasats kanaler.

På plats i tre städer

Samtliga matcher i Serie A och La Liga kommer att direktsändas på Viaplay och lördagen kommer att bestå av en full Premier League-satsning med Barcelonas match mot Rayo Vallecano som avslutning.

Men på söndag blir det riktig fotbollsfest. Då går det att se La Liga, Serie A och Premier League under ett tolv timmars långt fotbollsmaraton i Viasat Fotboll.

Det inleds med serieledande Villarreal mot John Guidettis Celta Vigo följt av Serie A-ledande Fiorentina borta mot Napoli innan det följs av bottenmötet i Premier League, Newcastle–Norwich.

– Under den här helgen så kommer vi att ha redaktionell närvaro i såväl England, Spanien som Italien då vi är på plats ibland annat i Liverpool, Vigo och Milano. Det är en högtidsstund för oss, då vi gör en satsning på internationell fotboll som saknar motstycke, säger Viasats sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Sänder i tio timmar

Söndagens sändning kommer att ledas av programledaren Ola Wenström och i studion finns även experterna Glenn Strömberg, Bojan Djordjic och Pontus Kåmark på plats från 11.30 till 23.30

– Det här är ett avtal med tre ligor som sträcker sig till åtminstone 2018 så därför ska vi göra ett genomarbetat jobb kring vår strategi hur vi har tänkt att visa de här ligorna i ett långsiktigt perspektiv. Men det här är modellen för vår Premiärhelg, då vi vill göra något alldeles extra för vår fotbollspublik, säger Nunstedt.

"Firar premiärhelg"

Hur fördelningen av de olika ligorna kommer att se ut efter premiärhelgen är inte klart.

– Vi firar den här premiärhelgen med att visa alla matcher från La Liga och Serie A på Viaplay. Dessutom ramar vi in söndagen i Viasat Fotboll med en 12 timmar lång maraton-studio med matcher från samtliga tre superligor. Det som gör det så speciellt nu är att vi lyckats samla dem samtidigt, inte minst sett till det stora intresset som råder just nu, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Viasat

Glenn Strömberg

MTG

Serie A

La Liga

Viaplay