Alla dras med i Henke-euforin

SPORTBLADET

Hyfsade matcher i helgen.

Liverpool-Chelsea. Inter-Fiorentina. Arsenal–Manchester United. Ecuador-Sve ... okej ...

Naturligtvis handlade mycket om Henrik Larsson som än en gång spelade från start i United. Canal Plus-experten Jens Fjellström var sugen på en djup-analys men fick nöja sig med att visa ett inslag med ”Henkes” tummen upp-gester till medspelarna, en gest som naturligtvis betydde ”det är OK”.

Även kommentatorerna Niklas Holmgren och Tomas Antonelius drogs med i ”Henke”-euforin, få kan som Holmgren gå igång om det så bara luktar målchans: ”LAAARSSSSOONNNN”. Men ”Henke” var stabil, så även Fjellström, tillbaka som studioexpert efter höstens utflykt till Italien. På Arne Hegerfors fråga i lördags om varför det gått så dåligt för Newcastle den här säsongen hade han dock inget svar. Bor man i Italien djupanalyserar man förmodligen inte Newcastle.

Mikael Persbrandts emottagande av Zlatans guldboll härom året var bara en viskning jämfört med Björn Erikssons dito av Anna-Carin Olofssons pris som årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

Brynäs Tommy Sjödin till SVT:s Pelle Nyström apropå lagets dråpliga självmål mot Färjestad i lördags: ”J-la skitregel, vete f-n vem som har kommit på de j-la reglerna, hur f-n ska dom kunna göra mål? Det är någon ny regel för i år som nån j-la pajas kommit på”. Modigt av Nyström att fortsätta ställa följdfrågor till Sjödin, om än med en något försiktigare röst.

Apropå Niklas Holmgren så verkar han trivas betydligt bättre ihop med Antonelius än kommenterandes elitseriehockey med Hans ”Virus” Lindberg. När Modos Peter Öberg satte 4–0 i början av den tredje perioden i torsdagens tv-sända möte med Skellefteå, insinuerade Holmgren att matchen var avgjord.

”Det vore tjänstefel av Skellefteå att ge upp nu, Niklas” replikerade ”Virus”.

Med tre och en halv minut kvar och ställningen 5-0 till Modo försökte Holmgren igen, den här gången med viss ironi:

”Men det är mycket tid kvar...”.

”Det är mycket tid kvar”, blev svaret.

Helt utan ironi.

Vi tv-tittare hade redan i första perioden insett att det var avgjort.

Mårten Lundmark