EM-brons för Lillhage

SPORTBLADET

Tog medalj igen på favoritdistansen

Det var tredje gången gillt men inte riktigt som Josefin Lillhage hade hoppats på.

Till samlingen EM-medaljer kan hon lägga till ett tredje brons på 100 meter fritt.

– Det är så där, jag hade hoppats simma ännu snabbare.

Det var kluvna känslor hos Väsby-simmerskan efter målgången. Å ena sidan hade hon tagit ett brons, tangerat sitt personliga rekord från i höstas (52,84) och på det som inte är hennes egentliga huvuddistans.

Å andra sidan fanns ändå förhoppningar om något ännu bättre:

– Jag hade faktiskt hoppats på att kunna simma lite snabbare. Man vill ju alltid göra det. Samtidigt är skönt att jag kan göra den här tiden för i Berlin var jag mer toppad när det gäller träningen, sade Lillhage och tillade:

– Det är skönt att kunna ta medalj på det som inte är min huvudgren.

För hennes del handlar det framförallt om 200 meter fritt. Det är där hon nått sin största individuella framgång med VM-bronset i lång bana 2005.

Samtidigt har den egna utveckling på den halva distansen gått rejält framåt de senaste åren och bronset var det andra raka i EM i kort bana. Det första kom 2004.

Problemet är dock att just på 100 meter är absoluta toppen i form av tyskan Britta Steffen och Marleen Veldhuis en bra bit framför henne. På fredagen tog den tyska stjärnan guldet från den regerande holländska mästarinnan med en tiondel (52,20), vilket också bara var sex hundradelar från Veldhuis Europarekord.

Men Lillhage blickade i stället fram mot helgens 200 meter där hon tagit medalj på de fem senaste mästerskapen med det delade guldet 2005 som höjdpunkt.

– Min träning är fokuserad på 200 och fokus kommer att vara där inför OS.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning