”Det känns underbart!”

SPORTBLADET

IFK-supportern Göran Johansson var nervös in i det sista

Foto: KITTY JUTBRING.

– Det är underbart att de vann. Men jag hamnade faktiskt i Milan-matchen, för den ville min kille se, säger Kitty Jutbring, artist och programledare i tv.

– Min storebror var superfan när jag var liten så jag förstår verkligen den där stora känslan. Vi brukade gå på IFK-matcher tillsammans när jag var fem år ungefär och han klädde ut mig i fotbollströja och alltihop, jag var som en maskot.

Foto: GÖRAN JOHANSSON.

– Det känns underbart! Jag var nervös, jag vågade inte ens gå i närheten av Ullevi, säger Göran Johansson, kommunalråd i Götborg.

– Jag hörde matchen på radio och jag har varit nervös i tre dar. Jag trodde det skulle bli guld först nästa år ett tag. Men de sista tre-fyra matcherna började jag känna att kanske, kanske. Och när andra målet kom, då förstod jag att det skulle gå vägen.

Foto: JANNE JOSEFSSON.

– Det känns underbart. Helt otroligt. Jag var osäker in i det sista, men nu känns det härligt, säger tv-journalisten Janne Josefsson.

– Jag ser faktiskt Ullevi härifrån där jag står just nu och jag är ju gammal Blåvitt-anhängare och har gått på många IFK-matcher, men just den här matchen kunde jag inte gå på. Men de vann ju med 2-0, det känns bra.

Foto: KARL MARTINDAHL.

– Det kändes hela tiden att IFK skulle vinna, säger Karl Martindahl, artist.

– Det här är jätteroligt för IFK. Det är på tiden att de får chansen. Det var fantastiskt när de var ute i Europa för en massa år sedan. Egentligen är jag Öisare, min far spelade i Öis, men det är alltid kul när ett bra lag som spelar bra får framgång och Öis är ju inte ens med i allsvenskan nu. (spelar däremot i superettan, red:s anm)