Svenskduon klar för dubbelfinal

Foto: Jonas Ekstromer / TT
Kristian Karlsson

avFrida Fagerlund

SPORTBLADET

Med tre veckor kvar till EM visar Mattias Falck och Kristian Karlsson god form.

Bordtennisduon är klara för dubbelfinal i World Tour tävlingen Czech Open.

– Nio-noll i set är ju inte så tokigt faktiskt säger Falck till förbundets hemsida.

Mattias Falck och Kristian Karlsson har inte förlorat ett enda set på sin väg fram till finalen av tävlingarna i Tjeckien.

Duon besegrade dels Cho Eonrae och Kim Mineyok från Korea och senare i semifinalen tyskarna Ricardo Walter och Ruwen Filius.

– Vi har kanske inte gjort speciellt bra resultat på en tid nu och därför är det ju extra skönt med en framgång så här nära inpå ett stundande EM, säger Mattias Falck.

– Spelet har stämt bra här nere och vi har hela tiden lyckats låsa våra motståndare. Nio-noll i set är ju inte så tokigt faktiskt.

Ställs mot dansktyskt motstånd

I finalen, som avgörs på söndag eftermiddag, ställs svenskarna mot Jonathan Groth och Patrick Franziska. De två senaste mötena med den dansktyska duon har resulterat i förlust.

– Det stämmer bra. Vid EM för två år sedan var vi chanslösa , men då hade Kristian stora problem med sin fot. Senast i kvartsfinalen på SOC förra året var det  betydligt hårdare då vi föll med 1-3 i set, säger Falck.

– Med EM om tre veckor så känns det faktiskt som en liten försmak på en potentiell EM-final, så det vore perfekt att sätta en vinst nu.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis