Absurda scener – svenske domaren peppade Nick Kyrgios

avPer Bjurman

SPORTBLADET

NEW YORK. Australiensaren Nick Kyrgios var illa ute i andra US Open-omgången.

Då blev han peppad – av svenske domaren Mo Lahyani.

Och vände matchen.

Det var inte igår en svensk stod i centrum under US Open i New York, men på torsdagskvällen hamnade domaren Mo Lahyani verkligen i blickfånget.

Under ett spelavbrott i andra set i matchen mellan Nick Kyrgios och fransmannen Pierre-Hugues Herbert ställde han till med en mycket besynnerlig scen.

Efter ha förlorat första set med 6-4 låg Kyrgios under även i andra och matchen såg ut att vara på väg att rinna den 30:e-rankade australiensaren ur händerna. Då klättrade svenske domaren Lahyani ner från sin stol, gick fram till Kyrgios – och utbrast enligt New York Times i ett peptalk.

– Jag vill hjälpa dig, jag jag har sett dina matcher. Du är bra för tennisen, jag vet att det här inte är du, ska Lahyani ha sagt.

Därefter vände Kyrgios till 7-6 – och vann sedan även tredje och fjärde set, med 6-3 respektive 6-0.

Den svenske domarens agerande utreddes av amerikanska tennisfederationen - och en överdomare meddelade senare att Lahyani enbart lämnat sin stol för att undersöka om Kyrgios mådde bra.

”Han ville försäkra sig om att Kyrgios inte var sjuk och lät meddela att han skulle tvingas agera om han även fortsättningsvis fick intrycket att Kyrgios inte brydde sig om matchen”.

Johanna Larsson slet tappert i sin torsdagsmatch mot tyskan Angelique Kerber – förgäves.

Svenskan hade matchbollar mot sig redan i andra set, men kämpade sig trots den brutala värmen tillbaka och tvingade fram ett tredje set. Även där pressade hon den fjärderankade motståndaren, framförallt i början. Till slut fick hon dock se sig besegrad med 6-4. 

– Det var extremt tufft, Johanna stod verkligen för en storartad insats, sa Kerber efteråt.

Det verkligt imponerade:

Bara några timmar senare klev Larsson upp i en dubbelmatch med holländskan Kiki Bertens mot Kaia Kanepi (Estland) och Andra Petkovich (Tyskland) - oich vann i två raka set (6–2, 6–4).

Larsson/Bertens är därmed vidare till andra omgången.

Publikfavoriten Roger Federer trivs som vanligt fint på Arthur Ashe Stadium i Queens.

Fransosen Benoit Paire gjorde vad han kunde under mötet med ikonen på torsdagseftermiddagen och stod bra upp i några fina dueller i första set, men fick ändå stryk i tre raka – 7-5, 6-4, 6-4.

Idrottarna som tjänar mest 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM