Anna Hasselborg kan bli årets kvinnliga lagidrottare

avLo Hägerfelth

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska curlingkaptenen Anna Hasselborg kan bli utsedd till årets kvinnliga lagidrottare.

Det då hon har nominerats till priset utdelat av Women’s Sports Foundation.

Varje år delar organisationen Women’s Sports Foundation ut priser till kvinnliga idrottare. För att uppmärksamma såväl individuella idrottare som lagidrottare vars prestationer har varit exceptionella det senaste året.

Bland tidigare vinnare hittar vi bland annat tennisspelarna Venus och Serena Williams (USA), före detta fotbollsspelaren Abby Wambach (USA) och simmerskan Katie Ledecky (USA). Därtill har även en svenska vunnit priset, då den före detta golfspelaren Annika Sörenstam blev utsedd till årets kvinnliga idrottare 2004.

Och nu kan Sörenstam få svenskt sällskap i vinnarkategorin.

Hasselborg nominerad

I år är nämligen Anna Hasselborg nominerad i kategorin ”lagsport”. Hasselborg är kapten för det svenska curlinglag som tog OS-guld i Pyeongchang och som är etta på världsrankingen.

Nu är hon nominerad som en av tio lagidrottare, bland annat jämsides längdskidåkarna Jessie Diggins och Kikkan Randall (USA), rugbystjärnan Portia Woodman (Nya Zeeland) och fotbollsspelaren Julie Ertz (USA).

Foto: Patrick Semansky / TT / NTB Scanpix
Kikkan Randall och Jessica Diggins är också nominerade.

I den individuella kategorin är bland annat slalomvärldsettan Mikaela Shiffrin (USA) och skidskytten Laura Dahlmeier (Tyskland) nominerade.

Vilka två atleter som vinner priserna avgörs dels av en jury, dels av en öppen omröstning. Röstningen pågår fram till 3 augusti och vinnaren utses 17 oktober

ARTIKELN HANDLAR OM