Tjänar mer – än både Beckham och Federer

Av: Christoffer Wickman, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Negreanu har tjänat 50 miljoner i år – bara Tiger Woods är bättre

Vad har David Beckham, Phil Mickelson och Roger Federer gemensamt?

Alla tjänar mindre än pokerstjärnan Daniel Negreanu.

Den 40-årige kanadensaren tjänar mer än många av världens största idrottsprofiler.

Daniel Negreanu är en av de största pokerstjärnorna i världen och han är ansikte utåt för Team Pokerstars, där han är lagkamrat med bland annat fotbollslegenden Ronaldo och tennisspelaren Rafael Nadal. När Negreanu postade ett inlägg på sin twitter för ett par veckor sedan med hans resultat hittills under 2014, visar det sig att han tjänar mer än många av världens största idrottsprofiler. Det uppger mirror.co.uk.

Bara Tiger Woods är bättre

Daniel Negreanu vann endast 23 år gammal sin första WSOP-turnering, och han var fram till 2004 den yngsta spelaren någonsin att ha vunnit en VM-tävling. Kanadensaren är en av världens störst lysande pokerstjärnor, och har vunnit mängder med pokerturneringar genom åren. Nu visar det sig att han tjänar bättre än fotbollsspelaren David Beckham, golfaren Phil Mickelson och tennisspelaren Roger Federer. Alla tre, aktörer i en av världens mest lukrativa sporter. Bara golfstjärnan Tiger Woods tjänar mer.

Spelat in 50 miljoner kronor

Negreanu postade i början av juli ett inlägg på twitter, över sina resultat hittills i år. Negreanu har spelat 44 events, plockat pengar i tolv av dessa, och totalt tjänat 50 miljoner kronor i ren vinst. Med en jämförelse av några av de största idrottsstjärnorna i några av världens mest lukrativa sporter, golf och tennis, visar det sig att Negreanu slår dessa på fingrarna. 2013 tjänade golfaren Phil Mickelson 34 miljoner kronor, fotbollsspelaren David Beckham 34 miljoner kronor, och tennisstjärnan Roger Federer 47 miljoner kronor. Bara Tiger Woods, en av världens största golfprofiler, tjänade mer med sina 89 miljoner kronor.

Pokern är inte långt efter

Det mest anmärkningsvärda är också att Daniel Negreanu själv betalat 20 miljoner kronor för att delta i de event som gett honom en avkastning på 50 miljoner kronor. Även om Beckham, Woods, Mickelson och Federer också har sina omkostnader, tvivlas det starkt på att de tillsammans kommer upp i Negreanus. En jämförelse har också gjorts för 2013, över vad de tio bästa PGA-spelarna i golf, de tio bästa ATP-spelarna i tennis samt de tio bäst rankade pokerspelarna tjänade. Där visar det sig att pokern inte är långt efter. Golfspelarna tjänade tillsammans 479 miljoner kronor, tennisspelarna 442 miljoner kronor och pokerspelarna 433 miljoner kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN