Sandviken krossade Kalix på bortaplan

Publicerad:
Uppdaterad:
Tvåmålsskytten Erik Pettersson.
Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Tvåmålsskytten Erik Pettersson.

SPORTBLADET

Fem målskyttar var flera för mycket för Kalix i onsdagens elitseriebandy. Järngänget från Sandviken vann bortamötet i norr med klara 6–1. Kalix tröstmål, Jimmy Berglund, kom med kvarten kvar när det stod 0–4 och redan var kört.

Sandviken klev upp på andra plats i tabellen bakom Vänersborg. Alla tre tätlagen – Villa-Lidköping är trea – har gjort 32 mål på de fem inledande matcherna.

Mittkampen mellan Bollnäs och Hammarby försenades en halvtimme på grund av snöovädret över östra Svealand. När matchen kom i gång såg Bollnäs Christian Mickelsson och Hammarbys Robert Rimgård till att hamna i strålkastarskenet. När Mickelsson gjorde sitt andra mål till 4–3 med bara två minuter kvar såg det ut att bli hemmaseger. Men med bara nio ordinarie sekunder kvar gjorde Rimgård sitt andra mål och såg till att det blev 4–4.

Bottenmötet mellan Gripen och Sirius slutade med bortaseger, 3–4. Med tio minuter kvar satte Tobias Engstrand det avgörande målet för Uppsalalaget. Nästjumbon Sirius klev upp tre placeringar och skickade ner Kalix under det nedre strecket.

TT-SPORTBLADET

Publicerad: