Douglas Lindelöw tillbaka i toppen

Av: Elisabet Hoff

Publicerad:

”Målet är att ta oss till finalen i vår”

Foto: Bildbyrån

Douglas Lindelöw är tillbaka i världstoppen.

I söndagens Världscup i Verona red han in på en fjärdeplats med nya hästen Zacramento.

– Målet är att ta oss till finalen i vår, säger Lindelöw som nu tagit sina första VC-poäng för säsongen.

Douglas Lindelöw, 25, var en av 13 felfria i grundomgången där många av storstjärnorna rev bort sig. Lugnt och säkert lotsade han Zacramento runt banan.

Lika säkert gick det i omhoppningen där paret var en av bara fyra felfria. Det såg nästan enkelt ut.

– Ja, det kändes nästan enkelt. Zacramento var inte i en enda bom på två rundor, säger Lindelöw.

Zacramento har ridits av Douglas Lindelöw sedan i maj och utvecklats stort på kort tid. För två veckor debuterade den Världscupen med ett nedslag. Verona var den andra starten.

”Ridit skjortan av oss”

– Planen i omhoppningen var att vara felfri och lagom snabb. Lite grann är det ju så att man inte vill förivra sig när man kommer med en ny häst. Och Abdel El Said hade redan ridit skjortan av oss alla, säger Lindelöw.

Den unge egyptiern Abdel El Zaid vann på tiden 37.46 sekunder, nästan två sekunder snabbare än tvåan Simon Delestre, Frankrike. Douglas Lindelöws tid blev 41.89 sekunder.

Fjärdeplatsen gav 13 poäng och en 22:a plats i VC-tabellen. Nästa chans att plocka poäng  för Lindelöw blir i London i december.

Men innan dess ska han bland annat till Stockholm och Friends Arena där hemmapubliken får chans att se den nya stjärnan Zacramento.

Satsar på EM

För ett år sedan såg det mörkt ut för Douglas Lindelöw. Hästen Casello, som han ridit sedan den var helt ung och som skulle ta honom till OS i Rio,var på väg ut ur hans liv i en infekterad ägartvist. Han funderade på att sluta rida.

Nu satsar han mot nästa års EM i Göteborg med Zacramento.

Henrik von Eckermann blev åter utan VC-poäng. Trots en snygg runda på stoet Mary Lou föll en bom i grundomgången i Verona och därmed chansen till en placering. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN