Del Potro vann Stockholm Open

avStefan Holm

Tog första titeln sedan 2014

Foto: REUTERS

I februari var han 1 045:a på världsrankningen.

Under söndagen stod Juan Martin del Potro i Kungliga tennishallen med en stor trofé över huvudet.

– Jag kommer aldrig glömma det här ögonblicket, säger den skadedrabbade 28-åringen efter segern i Stockholm Open.

Juan Martin del Potro har fått de senaste säsongerna förstörda av skador och har funderat på att ge upp karriären. 28-åringen som vann US Open 2009 har tvingats till inte mindre än fyra handledsoperationer och återfanns i början av februari först på 1 045:e plats på världsrankningen.

Förra säsongen kunde han bara spela fyra matcher, och förlorade två av dem.

– Det har varit tufft och det var väldigt nära att jag slutade med tennisen, säger han.

Första titeln sedan 2014

Nu ångrar inte ”Delpo”, som har fått mycket stöd av de andra spelarna på ATP-touren, att han gav tennisen ytterligare en chans. Under 2016 har han tagit sig till OS-final och kvartsfinal i US Open. Han har besegrat Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Stan Wawrinka och hjälpt Argentina till final i Davis Cup.

Under söndagen tog Juan Martin del Potro karriärens 19:e singeltitel och den första sedan Sydney i januari 2014. Han gjorde det genom att besegra Jack Sock med 7–5, 6–1 i Stockholm Open-finalen.

Amerikanen spelade bra inledningsvis, men orkade inte stå emot del Potros tunga grundspel i andra set.

Fick wild card

Juan Martin del Potro, som är 63:a på rankningen och fick ett wild card till huvudturneringen, sträckte armarna mot skyn innan han gick fram till nätkanten och kramade om Jack Sock.

Sedan gick han ut på banan och tackade publiken. Att döma av de stående ovationerna är kärleken besvarad.

– Den här turneringen betyder mycket för mig. Det är den första titeln efter comebacken. Jag kommer aldrig glömma det här ögonblicket, säger Juan Martin del Potro i samband med prisutdelningen.

28-åringen åker nu vidare till Basel, dit han också fått ett wild card. Han kommer att fortsätta klättra på rankningen, men har inga siffermål.

– Jag vill bara spela bättre och bättre, och spelar jag på topp är jag farlig för alla killarna på touren, säger del Potro.

ARTIKELN HANDLAR OM