Lindahl: ”Den rösten fick ändå övertaget”

SPORTBLADET

Talar ut om de tuffa åren

Foto: GETTY IMAGES
Lindahl räddade två straffar mot Brasilien

I dag är Hedvig Lindahl en hyllad målvaktshjälte.

För några år sedan var målvakten dock hårt kritiserad.

– Det är för den här känslan nånstans som jag tog mig igenom de tuffa åren, förklarar hon för Viasat.

Foto: Pontus Orre

På vägen fram till finalen har Hedvig Lindahl, 33, varit en av nyckelfigurerna i det svenska landslag som via straffläggningar slagit ut både USA och Brasilien.

Om vi backar banden några år var målvakten dock inte den hyllade hjälte hon är i dag. Istället var hon kraftigt ifrågasatt, någonting som även påverkade hennes självförtroende.

”Den rösten fick övertaget”

– Det var tuffa år. Och nånstans kände jag att det inte stämde överens med den inre känslan jag har haft, som har väglett mig genom min karriär. Och givetvis tittar jag på mig själv ibland och undrar om jag är helt ute och cyklar, varför jag gör det här? Ett tag var jag riktigt bitter faktiskt och kände att jag offrar väldigt mycket och får väldigt lite tillbaks, förklarar Lindahl i en intervju med Viasat.

För att ta sig igenom den tuffa tiden menar Lindahl att det är en återblick på barndomen som hjälpt henne.

– I de lägena kickar ändå den här känslan in. Den här lilla fotbollstjejen som blev hyllad när jag spelade med killar runt om i alla konstiga serier. Där en dröm nånstans väcktes att jag ska bli världens bästa målvakt. Den rösten fick ändå övertaget, säger en känslosam Lindahl samtidigt som ögonen börjar fyllas med tårar.

”Allting faller bara på plats”

– Och tvingade mig igenom de tuffa åren och nu är jag här.

Numera är 33–åriga Lindahl inte längre kritiserad – utan har till slut nått fram till det stadie som hjälpt henne ta sig igenom den tunga perioden.

– Det är ändå viktigt för det är nog många som har drömmar runt om och man tvivlar ibland. Men när man är så jäkla nära att ge upp så pushar man lite till och till slut så funkar det, allting faller bara på plats. Och det är ju givetvis underbart. Det är för den här känslan nånstans som jag tog mig igenom de tuffa åren. Så det är härligt.

OS–finalen mellan Sverige och Tyskland spelas i morgon klockan 22.30.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM