Tränaren: "Det bästa Falun hittills"

avKristoffer Bergström

Foto: BILDBYRÅN
Brottman.

De hade vunnit SM-guld tre år i rad.

Men efter ännu en utskåpning – 7-0 i första perioden! – är Faluns tränare Thomas Brottman säker.

– Så här bra innebandy har aldrig Falun spelat tidigare, säger han till Dalarnas Tidningar.

Falun blev svenska mästare 2013, 2014 och 2015, men nådde inte finalen i våras. Därför är de ute efter att återta sin plats på tronen.

Hur ett gäng revanschsugna masar känns att möta?

Fråga AIK (2–17) eller Mullsjö (4–13). Eller för den delen Karlstad, som stod för motståndet under onsdagen. Gästerna kunde bara stå emot i fyra minuter och var sedan helt utan chans.

Galante drar ifrån i toppen

Emil Johansson satte ettan, Alexander Galante Carlström tvåan, Casper Backby trean, Johan Fahlström fyran och så vidare.

7–0 efter en period, 12–0 efter andra, 14–2 till slut. Poängligeledaren Galante Carlström noterades för fyra mål och står nu på 29 pinnar på 7 matcher.

Efter säsongens tredje storseger är tränaren Thomas Brottman stolt över Superligans serieledanre. Han har varit med länge, men de här topparna har han inte sett förut.

"Kul att vara tränare nu"

– Vi gör en väldigt bra match, men vi dippar ändå lite på slutet. Som tränare måste man alltid vara lite kritisk och det är väl det jag kan lyfta fram efter vi spelat ännu en sådan här match. Men det är kul att vara Faluns tränare just nu, så här bra innebandy har aldrig Falun spelat tidigare. Det här är det bästa Falun hittills, säger Brottman till dt.se.

ARTIKELN HANDLAR OM