Beskedet – efter brutala knocken

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Handen bruten i tre delar: ”Är inte kul”

Ilir Latifi knockades av ett knä i ansiktet.

Men i fajten mot Ryan Bader bröt han även handen i tre delar.

”Jag kommer tillbaka starkare än någonsin”, skriver svensken.

Lördagens UFC-gala i tyska Hamburg handlade inte bara om Alexander ”The Mauler” Gustafssons comeback utan också om 33-årige Ilir Latifis stora möjlighet i fajten mot femterankade amerikanen Ryan Bader.

Det började bra för Latifi. ”Lyftkranen från Rosengård” hade ett litet övertag på sin motståndare när han plötsligt träffades av ett knä rakt i ansiktet och knockades till golvet.

– Detta var något nytt. Jag har aldrig tidigare knockat någon med en spark eller ett knä. Kände direkt att den träffade bra, såg honom falla och visste att han var färdig. Det var en skön känsla, sa motståndaren Ryan Bader efteråt.

”Det är inte kul”

Latifi kunde till slut resa sig upp för egen maskin men enligt Expressen var det inte bara huvudet som fick sig en smäll utan han har även brutit handen i tre delar efter en högerkrok i första ronden.

– Det är sådan som händer i den här sporten, skador hör till. Nu har jag klarat mig förhållande vis bra från skador. Och det är klart att bryta handen, det är inte kul, men samtidigt kunde det vart värre. Jag kommer sannolikt att vara borta ett tag och det kommer att krävas rehabilitering, men viktigast av allt var att det inte var något allvarligare, säger han till tidningen.

Tackar för stödet

På Facebook visar 33-åringen upp röntgenplåtarna och kommer med en hälsning till sina fans.

”Tack för ert stöd inför och efter matchen. Jag kommer tillbaka starkare och bättre än någonsin”, skriver Latifi.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM