”Hon slåss som en mygga”

SPORTBLADET

Nya psykningen av Laurén

1 av 3

Mikaela Laurén delade ut den första psykningen inför höstens supermöte med Klara Svensson.

När de två stod öga mot öga tog Laurén fram en flaska myggsprej och sprejade runt sin motståndares ansikte

– Hon slåss som en mygga, säger Laurén till Sportbladet.

I går blev det klart att Mikaela Laurén och Klara Svensson möts på Hovet den 10 september.

På dagens presskonferens delade de båda boxarna ut flertalet pikar mot varandra. En av dem handlade om just den omtalade vatten-incidenten som Laurén var inblandad i inför hennes möte med Ivana Habazin. När de två möttes öga mot öga efter dagens presskonferens valde Laurén att åter anspela på incidenten.

”Det är lite synd om henne"

Laurén grävde djupt i sin luvtröja och tog upp en flaska myggsprej som hon sprejade över Svensson huvud.

Svensson svarade med applåder.

– Hon slåss som en mygga. Hon är så sjukt irriterande och det kommer slag hela tiden men de biter inte direkt, säger Laurén till Sportbladet.

– Ur ett boxningsperspektiv är det lite synd om henne att hon behöver det här. Det blir inte mindre fake av att man ska ha massor med rekvisita vid varje tillfälle. Det ska bli spännande nästa gång, om det blir en kanin ur en hatt, svarar Svensson.

"Kommer inte bli roligt för Klara"

Matchen på Hovet kommer gå över tio ronder i welterviktklassen. Det betyder att Laurén kommer gå ner en viktklass samtidigt som Svensson går upp en. Vinnaren får gå en match mot den norska världsmästarinnan Cecilia Braekhus.

Svensson, som bor och tränar i Malmö och Köpenhamn, säger att det är en fördel för henne att slåss på bortaplan i Stockholm.

– Jag föredrar att slåss på Mikaelas hemmaplan, det blir ännu roligare. Jag kommer förstöra hennes boxning och henne själv, säger hon.

– För mig kan det inte bli bättre än att slåss på hemmaplan. Jag är väldigt självsäker och det kommer inte bli roligt för Klara. Jag är alldeles för stark för henne och hon gillar inte hårda smällar, det såg vi sist. säger Laurén.

ARTIKELN HANDLAR OM