Hancock tog över ledningen i VM

SPORTBLADET

...och Doyle tog sin livs första GP-seger

Foto: Greg Hancock (arkivbild).

Jason Doyle tog sin första GP-seger någonsin.

Men det var Greg Hancocks kväll i Prag. Amerikanen kom inte bara upp i 100 heat på en och samma bana – han tog dessutom över ledningen i VM-sammandraget.

Greg Hancock, 46, hade fina minnen från Tjeckien redan innan lördagens GP-tävling.

Gamla minnen.

När det för första gången anordnades VM-speedway i Prag stod Hancock som segrare – och på lördagen, 20 år senare, hade han återigen en bra kväll.

Först och främst kom han upp till sitt 100:e heat på banan – ingen annan förare har någonsin kört lika många heat på en och samma bana. För att göra det hela ännu bättre vann han dessutom det heatet på vägen fram till finalen.

” Jag kan inte riktigt ta in det”

Men väl där fick han ge sig. Australiern Jason Doyle tog sig förbi under det andra varvet och höll undan hela vägen in i mål.

– På det andra varvet förstod jag inte vad som hände, jag trodde inte ens det var möjligt. Jag kan inte riktigt ta in det faktiskt, sade Doyle i TV10.

Greg Hancock, som slutade tvåa, kunde ändå glädjas när kvällen var slut. Den regerande världsmästaren Tai Woffinden uteslöts ur semifinalen, vilket gör att Hancock rycker i VM-sammandraget där han nu har 56 poäng. Woffinden är åtta poäng bakom och Chris Holder är trea, fyra poäng bakom Woffinden.

Fredrik Lindgren, tia i sammandraget, blev bäste svensk i Tjeckien på plats sex.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway