Bjurman: Han hade varit en stor tillgång

SPORTBLADET

Det räcker inte med bara Hagelin

PITTSBURGH. Det finns inga allvarliga invändningar mot de sju sista namnen i World Cup-truppen.

Men risken finns att vi kommer sakna Gustav Nyquists speed och spets.

Så sanslöst mycket tjänar Sveriges World Cup-trupp

Den svenska World Cup-truppen fullbordades alltså med sju nya namn under fredagen och nej, personligen fick jag ingen spontan lust att ”göra” en Mikael Samuelsson och be Tre Kronor-ledningen att ”go fuck themselves”.

Jag hade gärna att sett att de tre unga backstjärnorna Mattias Ekholm, Hampus Lindholm och John Klingberg – som alltså kom femma i backarnas poängliga i NHL i år men likafullt inte platsar i den här truppen – alla blivit uttagna från början, men nu fanns det bara en plats kvar och det går att förstå att Grönborg & co valde Ekholm.

Han är nog den som besitter flest kvaliteter sett till både defensiv och offensiv – och han visade sig under Nashville Predators lyckade slutspelsframträdande vara de stora ögonblickens man.

Är underskattad

Framåt är är jag framförallt  nöjd med att nyblivna Stanley Cup-finalisterna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin fick ”the nod”, de har i hög grad bidragit till Pittsburghs fantastiska framgångar och hela tiden blivit bättre ju mer som stått på spel. De var som jag såg det givna. Tillika känns det fint att en av centerplatserna viks åt underskattade Carl Söderberg.

Den forward som skulle ha störst att anledning att citera Micke Samuelsson är Gustav Nyquist. Han kom till VM för att spela sig till en World Cup-plats, men får ändå nobben och har jag någon synpunkt är det nog det beslutet.

Det räcker inte bara med Hagelin

Truppen vi skickar till Toronto är inte den snabbaste och det är ett problem för det kommer gå undan när Kanada, USA, nya härliga Finland och, inte minst, det nordamerikanska ungdomslaget vevar igång i Air Canada Centre.

Där skulle ”Gus” varit en stor tillgång – för det räcker inte bara med Hagelin. Likaså som avslutare. Han smackade in sju mål i Moskva.

Men som sagt, i det stora hela känns det här okej.

Vi har en utmärkt World Cup-trupp – och kommer med lite flyt att kunna ta oss åtminstone till semifinal.

ARTIKELN HANDLAR OM