Sparkades av Red Bull: ”En chock”

SPORTBLADET

Daniil Kvyat kollade på ”Games of Thrones” hemma i soffan.

Då fick han sparken från Red Bull.

– Det var en chock, säger F1-föraren.

– Det fanns ingen riktig förklaring.

I Kina körde Daniil Kvyat upp på prispallen med sin Red Bull. Under nästa lopp i Ryssland lyckades han däremot köra på Sebastian Vettels Ferrari två gånger. Det misslyckade agerandet gjorde både hans eget team och Ferrari irriterade och kort därefter var den 22-årige ryssens tid hos Red Bull över.

Ersätts av 18-åring

Helmut Marko ringde Kvyat när han låg och kollade på kultserien ”Games of Thrones”, serien som handlar om den eviga kampen om tronen. Marko meddelade att Kvyats tid hos Red Bull är över och att han byter plats med Max Verstappen som kört för Toro Rosso.

– Det fanns ingen riktig förklaring. När cheferna vill någonting ser de till att det blir så. Jag ser egentligen inte att det fanns någon anledning att ta det beslutet, sa Kvyat under presskonferensen inför Spaniens GP.

– Som jag ser det har jag gett teamet allt. Jag har kört in poäng till teamet och jag har utvecklat bilen. Jag har alltid gett mina svar på banan och ingenting har förändrats.

”Otroligt glad”

Kvyat flyttas tillbaka till Toro Rosso, teamet han körde för fram före 2015 och byter plats med 18-årige Max Verstappen som nu kör sin andra säsong i F1.

– Jag är otroligt glad över att få chansen. Planen har alltid varit att jag ska köra för ett toppteam, säger nederländaren, som inte anser att han tar en risk när han nu går till ett team som vunnit fyra VM-titlar och har större krav.

– Jag tror att det var en större risk att ens ta en plats i F1 så tidigt som jag gjorde.

Spaniens GP avgörs på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM