Bengtsson: ”Skulle lyssnat på pappa”

1 av 2
SPORTBLADET

Angelica Bengtsson studsade tillbaka från Rio-misslyckandet med ett SM-guld.

Men det kunde ha slutat ännu bättre – om hon bara hade lyssnat på pappa Glenn.

– Det känns riktigt bra, nu vet jag att jag kan lita på honom, säger hon.

OS i Rio var tävlingen som Angelica Bengtsson siktat på hela karriären. Men efter ett misslyckat kval förvandlades drömtävlingen till karriärens tuffaste dag.

– Fruktansvärt. När jag fick höra att jag var närmast utanför så ville jag bara sjunka ihop, sa hon med tårar i ögonen då.

Sen dess har hon försökt ladda om känslomässigt hos släkt och vänner i Brasilien.

– Jag hade några tillfällen där jag verkligen kunde ta ut känslorna. Från tävlingen till det att jag träffade mamma och ”Gabi” (syster, Gabriella) på läktaren så var det bara att skrika ut sorgen. Sen såg jag på en OS-film och då grät jag från början till slut. Men nu har jag tagit ut mina känslor så nu går jag vidare, säger hon.

"Jag sa nej"

Och trots lite stavhoppande de senaste veckorna tog hon lätt hand om SM-guldet i blåsiga förhållanden. 4,35 räckte för guld och därefter skickade Bengtsson upp ribban ända upp till nordiska rekordet 4,72. Andra hoppet var nära och hade hon bara lyssnat på pappa Glenn kunde det räckt hela vägen till rekord i tredje.

– På andra försöket var jag högt över, men jag landade på ribban och då flyttade jag ställningen. Pappa sa att ”ska vi inte byta stav?” men jag sa nej, jag landade ju på ribban och då behöver man ju inte det. Men i tredje så bara mosade jag staven i ett helt perfekt hopp tekniskt. Så… jag skulle bytt stav. Pappa hade rätt, säger hon.

Något som Bengtsson bara ser positivt på.

– Det känns faktiskt riktigt bra, så kan man bara lita på honom i framtiden.

Skoog fortsatt formstark

En av få som tar med sig en OS-framgång till SM var Sofie Skoog. Och formen höll i sig även på SM. 1,90 tog hon med marginal och sedan hade hon ett par bra försök på personliga rekordhöjden 1,95.

– Det kändes jättebra, jag är superglad att jag fick en dag när jag är pigg. Jag har varit extremt trött och sovit 11-12 timmar per natt sedan jag kom hem. Så jag är superglad att jag fick vara pigg i dag, säger hon.

Michel Tornéus var lite orolig att de unga killarna skulle hugga på ”en sårad” Tornéus men för tionde gången i karriären tog han hem SM-guldet med 7,74.

– Det viktiga var ett guld, hade jag behövt hade jag nog kunnat hoppa längre. Men det var en bra uppvärmning inför Finnkampen nästa vecka som kommer bli tuff, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM