Han har fått grönt ljus för OS

Foto: Emil Krafth
SPORTBLADET

Uddevalla. Håkan Ericson har det kämpigt med OS-uttagningen – många spelare stoppas.

Men från Bologna har han fått grönt ljus för Emil Krafth som bjöd på drömmål i segermatchen mot Georgien.

– Tror det eller ej, men jag har en bra volley, säger Krafth.

Emil Krafth var uttagen i den svenska truppen till U21-EM i Tjeckien förra sommaren. Ryggproblemen gjorde att han bröt genrepet mot Danmark och sedan var EM kört.

Mot Georgien var han tillbaka för första gången i Håkan Ericsons U21-landslag. Och högerbacken såg länge ut att bli hjälte efter ett drömmål på volley med kvarten kvar av ordinarie tid.

”En ganska bra volley”

– Man får ju testa ibland. Jag ser att målvakten är långt ut, och jag har – tro det eller ej – en ganska bra volley...

...du har en bra volley...

– Haha. Jag har en bra volley, det kan jag säga.

– Jag såg att målvakten var långt ut, varför inte testa? Jag kände att jag fick en bra träff och kände att den kunde gå in, det gjorde den också. Det var jävligt skönt.

Du missade EM på grund av ryggproblem - comeback i dag. Hur mår ryggen?

– Det är skönt att var tillbaka och ryggen känns jättebra, har inte känt något på tre månader. Jag hoppas att det håller sig såhär.

Får spela OS för Bologna

OS ligger inte på ett Fifa-datum och förbundskapten Håkan Ericson har fått en rad nej från klubbar. Victor Nilsson Lindelöf stoppas av Benfica och flera svenska och danska klubbar vill inte släppa sina spelare.

Med andra ord finns det en stor ovisshet inför trupputtagningen till OS i Brasilien. Men en spelare som får åka för sin klubb är Emil Krafth.

– Ja, jag har fått grönt ljus från Bologna. Nu gäller det bara att bli uttagen, men det hoppas jag att jag blir, säger han.