Ex-landslagspelare erkänner kränkande beteende

avErik Karlsson, David Jesperson

SPORTBLADET

Flera kvinnliga innebandyspelare har vittnat om hur de utsatts för kränkande beteende av en svensk före detta landslagspelare.

Nu erkänner han och ber om ursäkt i en intervju med Innebandymagazinet.

– Konsekvenserna av mitt drickande har blivit impulsiva handlingar och minnesluckor. Det här är också något som jag får hjälp med just nu, säger han.

Enligt uppgifter till Sportbladet planerar kvinnorna att polisanmäla mannen.

Det var i ett Facebook-inlägg av före detta Balrog-spelaren Jeanette Giörtz, med fyra SM-guld på meritlistan, berättade om hur hon utsatts för kränkande behandling av en tidigare svensk landslagsspelare.

Hon ska bland annat ha fått så kallade dickpics skickade till sig under en period 2016.

Innebandymagazinet var först att rapportera om inlägget och för sajten utvecklade Giörtz texten.

– Jag började tänka på alla andra tjejer den här personen kanske har trakasserat och det kanske finns de som mår jättedåligt. Ville skapa en tråd givetvis för att få mina vänner att förstå att jag inte har haft något med den här personen att göra och det han skriver inte är sant samt att de ska se att de inte är ensamma. Helt sjukt att han som förövare får en att känna sig smutsig och skyldig, säger Jeanette Giörtz.

Giörtz stöttades av flera andra spelare i kommentarsfältet till sitt inlägg och efter texten i Innebandymagazinet gick också innebandyprofilen och tidigare SVT-experten Gittan Ahonen Gunnarzon ut på Twitter och berättade att hon också drabbats.

”Vidrigt beteende! Har också drabbats av samma person på samma sätt – och vi är många”, skrev hon.

”Kommer inte ihåg vad som skrivits”

Nu talar den utpekade mannen ut i Innebandymagazinet.

– Jag försvarar absolut inte det här beteendet, det är helt oacceptabelt. Helt ärligt så kommer jag inte riktigt ihåg vad som har skrivits och det finns en förklaring, även om det inte ursäktar något. Sedan några år tillbaka har jag haft problem när jag dricker alkohol. Konsekvenserna av mitt drickande har blivit impulsiva handlingar och minnesluckor. Det här är också något som jag får hjälp med just nu, säger han och fortsätter:

– Det viktigaste är att be om ursäkt till alla som är drabbade. Till dem säger jag verkligen förlåt för mitt beteende, säger han.

Gittan Ahonen Gunnarzon ger dock inte mycket för ursäkten.

””Kommer inte ihåg vad som har skrivits" På riktigt?! Kolla din telefon så ser du allt. Och alla tusen dickpics du måste ha skickat. Vidrigt!”, skriver hon på Twitter.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy