Haglöf i ledning efter första STCC-helgen

Av: TT

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

Daniel Haglöf är i ledning i STCC efter första tävlingshelgen. Haglöf vann första racet på Ring Knutstorp och blev femma i det andra som Andreas Wernersson tog hem efter att ha åkt upp sig från kön.
– Jag fick en bra start. Sen var det bara att åk. Så underbart skönt, sade Andreas Wernersson till Sportkanalen.

Andreas Wernersson klarade att försvara sin pole-position och kunde vinna andra loppet ohotad. Men bakom honom var det en jakt på placeringar och poäng. Regerande mästaren Robert Dahlgren startade i sjunde rutan och kunde snabbt ta sig upp till en andra plats. John Kristoffersson följde honom tätt i hälarna och gick in som trea.
Femma blev Daniel Haglöf som körde upp sig från sin nionde startposition. Med poängen från kvalet gör det honom till helgens vinnare och han leder nu mästerskapet en poäng före Dahlgren.

Morin överraskade

För i första loppet vann Daniel Haglöf, före team-kompisarna Robert Dahlgren och Philip Morin, en trippel för PWR-teamet. Philip Morin var dagens överraskning. Han var snabbast i kvalet men missade sedan i starten.
– Jag är supernöjd med kvalet. Det känns jättebra att i min första tävling kunna vara med och slåss i toppen. Det är något jag kan bygga vidare på, säger han till TT.
Det ville sig dock inte för Morin i andra loppet där han blev stående ute på banan tre varv från mål med en fallerande bil.

Andersson historisk

På Knutstorp blev Mattias Anderssons historisk. Hans start i det andra loppet innebär att han nu är den förare som kört flest lopp i STCC sedan starten 1996. Mattias har kört 232 lopp, ett lopp mer än Jan "Flash" Nilsson.
– Det är alltid kul att slå rekord, men jag hade hellre varit den som vunnit flest race, säger rekordföraren.
Prins Carl-Philip fick en hygglig start på säsongen. i Swedish GTB kom han på första plats i första racet tillsammans med förre STCC-mästaren Richard Göransson. Men i det andra racet ville det sig inte. Prinsen var i ledning när Richard Göransson tog över. Men bilen tappade drivning och blev stående ute på banan.
Nästa tävling körs på Anderstorp 16 och 17 juni.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN