Bröt ihop i segerintervjun - saknar sin pappa

Foto: Tennis Channel
SPORTBLADET

För några veckor sedan förlorade Steve Johnson sin far.

Efter att ha besegrat Borna Coric i Franska Öppna bröt amerikanen ihop.

– Jag saknar min pappa så mycket, säger 27-åringen.

Det blev en fyra timmars lång batalj mellan Steve Johnson och Borna Coric.

Efter två raka setvinster såg det ut som att han skulle avgöra i tredje. Men Coric kom tillbaka, vann setet med 6–3. Sedan blev det ett stenhårt fjärde set där Johnson till slut vann i tiebreak.

Hans pappa avled i sömnen

Efter 3–1 i set är amerikanen vidare till tredjerundan. Men det är inte tennisen som gör störst avtryck när det gäller Johnson, utan det är hans intervju efter segern.

Johnsons pappa avled för cirka två veckor sedan, han dog i sömnen. Då valde amerikanen, som är rankad 26 i världen, att inte spela Masters i Rom.

I segerintervjun efter vinsten mot Coric kunde inte 27-åringen hålla tillbaka tårarna.

– Jag saknar bara min pappa...jag önskar att han kunde vara med mig. Jag vet att han följer mig, han är däruppe. Men...det är bara så känslosamt. Det är svårt att prata om. Jag vet att han följde mig under de sista poängen, han gav mig styrkan att avsluta matchen, säger Johnson.

”Det är det enda jag kan göra”

Han stod och torkade tårarna medan intervjun fortsatte.

– Fysiskt är jag okej, men känslomässigt är jag förstörd. Han sa alltid till mig att vara en fighter, att hela tiden kämpa. Det är vad jag ska göra, varje dag. Det är det enda jag kan göra, säger Johnson.

Nu väntar tredje rundan för Johnson. Han är väldigt glad att vara vidare.

– Jag försökte hålla mig kall i dag, jag är bara lycklig att jag vann sista poängen. Han (Borna Coric) är en fantastisk spelare. Det är fantastiska fans här, det är ett fint ställe att spela på.

ARTIKELN HANDLAR OM