Vägrar kommentera den känsliga frågan

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Tränare Magnus Haglund och Elfsborgs-målvakten Kevin Stuhr Ellegaard.
Foto: BILDBYRÅN
Tränare Magnus Haglund och Elfsborgs-målvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

SPORTBLADET

BORÅS. Under kaosperioden i Elfsborg har spelarna slutit sig samman och bland annat snackat ihop sig över en öl hemma hos Lasse Nilsson.

I går vann laget sin andra raka match.

Men hur spelartruppens förtroende för managern Magnus Haglund ser ut vill lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard inte ge sin syn på.

– Jag kommenterar inget kring det, säger han till Sportbladet.

När Elfsborg mötte Jönköping Södra i går (3-0) och tagit ledningen med 1-0 var det som att mycket spänning släppte.

Laget hade i andra halvlek en mycket fin period. Spelare som kämpade och spelade för varandra.

Med en suverän Issam Jebali på topp blev balansen på mittfältet bättre och anfallaren fick använda sina styrkor rätt. Samtidigt lyckades Alex Dyer, tillbaka på mittfältet, bra tillsammans med Simon Olsson.

Obalansen i laget är en av huvudorsakerna till att resultaten tidigare varit lidande.

Det sa backen Jon Jönsson i torsdag och lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard i går.

– Vi har haft dålig balans i laget, det har nästan varit farligt när vi anfallit. Då har det funnits stora chanser för motståndaren att göra mål. Ligger man under efter en fem-tio minuter med bra spel är det extremt frustrerande, säger målvakten.

Skriftlig omröstning

Under den resultatmässigt dåliga perioden kom dessutom uppgifter från Borås Tidning om att spelartruppen hade tappat förtroendet för managern Magnus Haglund. Enligt tidningens uppgifter skulle spelarna inför säsongen genomfört en omröstning gällande förtroendet för Haglund och i den svarade 22 spelare att de inte hade det.

Enligt Sportbladets uppgifter genomfördes omröstningen skriftligt.

Efter uppgifterna har spelarna slutit sig samman och hänvisat till sin lagkapten. Han berättar för Sportbladet hur spelargruppen hanterat utmaningen under en tid av press.

– Vi har hanterat situationen på det sätt som vi är: anställda för att spela fotboll. Och vi vill försöka göra vad vi kan för våra fans och kämpa för den här fantastiska föreningen. Vi jobbar på det sätt vi ska jobba som spelare, säger Kevin Stuhr Ellegaard.

Har det varit en omröstning kring Magnus Haglund?

– Det har vi inget grund till att kommentera.

Hur reagerade spelartruppen när uppgifterna kom ut?

– Först och främst har vi underpresterat var och en av alla spelare. Det handlar om att vi gör saker tillsammans, ta en öl och släppa loss lite så man kan få folk i rätt stämning. Svenskar vågar inte riktigt säga sin mening annars...

Har ni gjort det?

– Ja, men det försöker vi göra regelbundet. Det är vårt, vi äldre spelares, ansvar.

Har ni gjort det efter att de här uppgifterna kom ut?

– Absolut.

Lagkaptenen berättar att spelarna samlats hemma hos Lasse Nilsson under den känsliga perioden, men att liknande träffar sker regelbundet.

– Det är bra för laget. Det gör att vi kan peka finger mot varandra, samla ihop oss och prata om vad vi kan påverka. Det är viktigt att komma upp i tabellen och inte ligga och skräpa långt ner. För oss är det bara att visa att vi fortfarande har styrka.

Hade ni i spelarrådet haft samtal med Magnus Haglund?

– Det gjorde vi första dagen. Vad som vi sa håller vi internt, men det var ganska bra och så tar vi det därifrån.

Hur viktig är den sociala delen?

– Det är extremt viktigt. Vi har fått många nya spelare i laget, många av dom är unga också. Det blir en ny kultur och vi gillar den gamla kulturen med mycket gemenskap och det ska vi fortsätta med att ha. Vi som har varit är länge måste ta större ansvar för det.

– Man har det väldigt bra här i Borås. Det ska inte vara bekvämt, men det ska vara bra. Vi har kommit fram till att det är det som vi kan påverka. Allt annat vill vi helst inte gå in i.

”Får du tolka som du vill”

Känner du som lagkapten att spelartruppen har ett förtroende för Magnus Haglund och ledarstaben?

– Det vill jag inte kommentera. Jag kommenterar inte något om det. Bara om fotbollen och hur vi mår tillsammans, säger målvakten.

Men är det inte konstigt om du inte kan säga att ni har förtroende för Magnus Haglund eller inte?

– Om du tycker att det är konstigt är det helt okej med mig.

Det blir ju lätt att tolka det som att ni inte har förtroende då?

– Det får du tolka som du vill.

Publicerad: