Storfavoriten höll för trycket

Publicerad 2017-05-15

Efter en överraskande förlust i den andra SM-finalen hade storfavoriterna Eslöv pressen på sig inför den avgörande finalen i Pingisligan.

Men i kväll lyckades inte Rekord skrälla på nytt och därmed bärgade Eslöv sitt sjunde raka SM-guld.

– Det var en tuff drabbning och det trodde jag inte efter den förra matchen, säger Eslövs ordförande Tomas Andersson.

I SM-final två mellan BTK Rekord och Eslöv AI skrällde Rekord och kvitterade finalserien. Därmed blev det en avgörande final i Pingisligan som gick av stapeln i kväll.

En nyckel till att Helsingborgslaget Rekord lyckades vinna match två var Mehdi Bouloussas vändning mot Eslövs stjärna Xu Hui.

Det var kinesens andra förlust på hela säsongen, men det lyckades inte Bouloussa upprepa i kvällens möte.

Stark vändning

Det blev istället en bekväm seger för Xu Hui som vann i tre raka set.

Dessutom ville det sig inte för Simon Arvidsson som hade 2–0 i set mot Eslövs Robert Svensson. Men Svensson gav sig inte och tog över matchen och kunde till slut vända till seger med 3–2.

Därefter fortsatte olyckan för seriesegrarna Rekord och Simon Arvidsson. Han lyckades nämligen inte knäcka Xu Hui som vann i tre raka set trots att Arvidsson pressade kinesen i de två första.

”Trodde jag inte efter förra matchen”

Den sista livlinan för Rekord i finalen hade Michal Obeslo som ställdes mot Eslövs ungrare Daniel Koshiba.

Obeslo hade också framgång till en början och ordnade en ledning på 2–1 i set. Men Koshiba kom tillbaka in i matchen och lyckades spela hem SM-guldet till Eslöv.

– Det var en tuff drabbning och det trodde jag inte efter den förra matchen. Men vi kommer tillbaka som ett helt nytt lag och vi har varit med och vänt finaler förr, säger Eslövs ordförande Tomas Andersson.

”Vi har spelat för dem”

Eslöv har under säsongen drabbats av två tunga förluster när både eldsjälen Birger Andersson och tränaren Anders Johansson gått bort.

Något som varit tufft för föreningen att ta sig igenom.

– Självklart är tankarna på dem nu och vi har spelat för dem. Det var tufft och det sätter sina spår, men vi har kommit över detta tillsammans. Det är fantastiskt starkt av både damer och herrar att ta SM-guld ändå, säger Tomas Andersson som är son till den avlidne Birger Andersson.

Vinsten innebär att Eslöv fortsätter dominera i Pingisligan och tog sitt sjunde raka SM-guld. Rekord får fortsätta vänta på sitt första SM-guld.

Följ ämnen i artikeln