Han skjuter hårdast i SHL: "Ingen slump"

Foto: BILDBYRÅN
Hela åtta backar på topp 10 bland SHL:s mest hårdskjutande. Magnus Nygren, Brendan Mikkelson och Kristian Näkyvä är tre av dem.
SPORTBLADET

Vem skjuter hårdast i SHL?

Svaret: Brendan Mikkelson, Luleå.

Han skjuter 165 kilometer i timmen.

Här är hela listan över de tio spelarna som skjuter hårdast i serien.

Den unika listan över vilka SHL-spelare som har hårdaste skottet är här.

Brendan Mikkelson tryckte iväg ett skott som mätte 165 kilometer i timmen, två kilometer hårdare än Garrett Roe i Linköping. Med det har Luleåbacken hårdaste skottet i serien.

– Det är häftigt att vara bäst, jag är glad! Sedan vet jag ju att det krävs lite mer än att skjuta hårt för att lyckas i proffslivet. Men redan som barn försökte jag ofta skjuta så hårt det bara gick på träningarna, säger kanadensaren till SHL:s hemsida.

”Ingen slump”

– Det är nog ingen slump. Vi jobbar mer med sådana skott, även om man inte får chansen alltför ofta att ta slagskott. Nuförtiden är lagen så bra att checka och blockera skottvinklar, så det blir allt svårare faktiskt.

Foto: SHL:s hemsida.
Statistiken på vilket lag som skjuter mest, och vilken spelare som skjuter hårdast.

Serieledarna bara sexa

Tittar vi på skottstatistiken i SHL är det HV71 som ligger i toppen med flest antal skott på mål. Strax bakom ligger Frölunda med ungefär 100 skott mindre än Jönköpingslaget.

Anmärkningsvärt att är att serieledarna Växjö Lakers ligger på sjätteplats på listan över flest skott på mål.

Mätningarna är genomförda av ett byggföretag i samarbete med SHL av respektive klubb med SHL-certifierad mätningsutrustning under säsongen 16/17.

ARTIKELN HANDLAR OM