”Känner mig redo och har ett sug efter något nytt”

Erik Pettersson överväger en flytt till Ryssland

Publicerad:
Uppdaterad:
Erik Pettersson är given i det svenska landslaget.
Foto: BILDBYRÅN
Erik Pettersson är given i det svenska landslaget.

SPORTBLADET

Sandvikens och landslagets anfallsstjärna Erik Pettersson blickar österut.

Sportbladet kan avslöja att 21-åringen har fått kontraktsförslag från både Jenisej och SKA Neftjanik.

– Jag har lite att fundera på, säger han.

Erik Pettersson är en av svensk bandys största talanger genom alla tider. Han gjorde elitseriedebut som 15-åring och är sex år senare en nyckelspelare i både Sandviken och landslaget.

Anfallaren har tidigare uppvaktats av ryska klubbar, men det är först nu en flytt är aktuell på allvar.

– Tidigare har jag inte riktigt tagit ställning till erbjudandena. Nu känner jag mig mer redo och har ett sug efter något nytt. Det ligger bättre i tiden, säger han.

Utlånade spelare

Erik Petterssons kontrakt med Sandviken gäller i ytterligare en säsong, men klubben brukar inte stoppa spelare som vill pröva lyckan i ryska ligan. Anfallskollegan Christoffer Edlund lånades ut till Jenisej 2014/2015 och halven Erik Säfström har de två senaste säsongerna tillhört Chabarovsk-laget SKA Neftjanik, som under helgen blev ryska mästare för första gången.

– Det är kul att klubben ställer upp och tycker vi är värda att åka i väg om vi känner för det, säger Erik Pettersson.

Säfström på väg hem

Om 21-åringen väljer spel i Ryssland är det just Jenisej, från Krasnojarsk, och SKA Neftjanik som ligger närmast till hands.

Det som talar emot en flytt till Chabarovsk är att klubbens svenskar är på väg att flytta hem. Säfström återvänder med största sannolikhet till Sandviken och ryktet placerar Christoffer Fagerström i Bollnäs.

I Jenisej skulle han få en spelande tolk i Sergej Lomanov, som har flyttat hem efter ett år i Vänersborg. Alan Dzjusojev, hans lagkamrat i Saik, är också på väg dit.

Är det just nu fördel Sandviken eller Ryssland?

– Jag är sugen, men tankarna går åt alla håll och kanter. Det talar för Sandviken eftersom jag är deras spelare. Det är en annan sak om papper är skrivna. Jag vet inte vad som händer och har lite att fundera på, säger Erik Pettersson.

Publicerad: