Emil Jönsson: Nu jävlar ska han få

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

LAHTIS. Världens bästa skidåkare har tröttnat på dopningen och kallar det internationella förbundet till ett möte.

Sveriges representant blir Emil Jönsson som gärna läxar upp Fis-presidenten Gian-Franco Kasper.

– Ja, nu jävlar ska han få, säger han.

Foto: TT / Bildbyrån

Världens bästa skidåkare har slutit upp i kampen mot dopning. Ett upprop signerat av 100-talet åkare är överlämnat till Fis och i morgon kommer åkarnas representanter träffa Fis ledning.

– Det har varit många stora nyheter under det senaste året och vi åkare känner en frustration kring det här. Vi vill ha en tydligare diskussion: Hur ska vi slippa de här problemen i framtiden? Hur gör vi systemet starkare?, säger Kikkan Randall till Expressen.

”Behöver markera”

Svensk representant på mötet blir Emil Jönsson.

– Det är mest att lyssna av och ha en känsla, vi behöver ha ett enat Fis som markerar så hårt man kan mot dopning. Det är grunden i mötet, säger har.

Vad kommer du bidra med?

– Sverige har ingen agenda att ta upp något speciellt, vi ska visa att vi stödjer jobbet och så klart lyssna på vad som kommer hända framöver.

Vann världscupen, det hände sen – skidkungen god för 270 milj

Jönsson menar att även om inte alla har skrivit på uppropet så är Sverige enat i sin åsikt.

– Det är ett individuellt val, sen tror jag inte att alla har hunnit med. Många missar mejlen och vissa engagerar sig mer. Hela svenska laget stöttar så klart en sån här grej, det är inget konstigt med det.

– Det är bra att vi gör det nu och betar av det, sen är alla inne i bubblan och vill åka skidor.

Med på mötet finns Fis president Gian-Franco Kasper som har kritiserats för sitt arbete mot dopning efter ett uttalande där han sa att Vi måste sluta låtsas som att sporten är ren. Det är en fin tanke, men i praktiken? Det här är underhållning. Det är drama.”

– Ja, nu jävlar ska han få, säger han och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE