Alingsås värvar landslagsman

Foto: Bildbyrån

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Två säsonger i Bundesliga.

Nu är Andreas Berg klar för Alingsås HK.

– Jag vill vinna SM-guld, säger landslagsmannen till klubbens hemsida.

Alingsås jagar sitt tredje SM-guld. Klubben ligger femma i Handsbollsligan med tre omgångar kvar, går en tuff drabbning mot serieledaren och regerande SM-mästaren IFK Kristianstad på onsdagskvällen och kan snart börja ladda för slutspel.

Då drar västgötarna till med sitt andra tunga nyförvärv inför nästa säsong.

Efter att ha gjort klart med Niclas Barud i början av mars har man nu landat ännu en landslagsman och Bundesliga-proffs i Andreas Berg.

Vill utvecklas

24-åringen har kamperat ihop med Barud i Göppingen de två senaste säsongerna och har nu kritat på ett treårskontrakt med Alingsås.

– Målet är att fortsätta utvecklas och att vinna SM-guld, säger Andreas Berg, med sju A-landskamper på kontot, till klubbens hemsida.

Både Berg och Barud fanns på planen när Sverige gjorde upp med Tyskland i ett dubbelmöte förrförra helgen och på Bergs meritlista finns också ett UVM-guld från 2013, där 24-åringen utsågs till turneringens bäste vänstersexa.

”Passar mig perfekt”

– Spelidén som AHK står för kommer passa mig perfekt då den innehåller spel med fart och fläkt och mycket kontringar. Jag ser fram emot att springa in i Estrad Alingsås och möta den härliga och hängivna publik som finns, säger Berg, som ansluter i juli.

Per Johansson, team manager i Alingsås:

– Han vill komma hem till Sverige och satsa stenhårt vidare och vi är otroligt glada för att han vill göra det i Alingsås HK. Det är en spelare som gillar och kan prestera fin handboll i hög fart.

Kontraktet gäller till 2020.

ARTIKELN HANDLAR OM