Bandy

Camilla Johansson sköt SM-guldet till Kareby

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

28-åringen tvåmålsskytt i finalen mot Västerås

Camilla Johansson förde Kareby till tredje raka SM-guldet.

28-åringen gjorde två av målen när regerande mästarna slog Västerås med 3–1.

– Det känns fantastiskt skönt, säger ”Millan”.

Västerås damlag spelade sin första SM-final, och det märktes på spelarna. Det var nervöst, ostrukturerat och tempofattigt i matchöppningen på Tele2 Arena, där Kareby tilläts styra och ställa på isen.

Camilla Johansson missade visserligen den första frilägeschansen, men spelövertaget skulle betala sig. I matchminut 25, på en hörnretur, tryckte Johanna Gustavsson in bollen som betydde 1–0.

Brände två straffar

Västerås lyckades inte spela sig till några direkta målchanser, men fick ändå två gyllene tillfällen att kvittera. Problemet? Kareby-målvakten Ellen Ahrnberg räddade Matilda Plans straff, och lagkaptenen Malin Persson sköt utanför när hon tio minuter senare fick chansen från straffpunkten.

– Två missade straffar... Nu räcker det med handikapp, sa VSK-tränaren Johan Hedfors inför andra halvlek.

Solonummer av ”Millan”

När den pågått i en dryg kvart fick han och 1 633 åskådare se Camilla Johansson svara för matchens prestation. Kareby-stjärnan fick bollen på vänsterflanken, skar in mot straffområdet, grundlurade ett par motståndare och tryckte in bollen bakom Sara Carlström i VSK-målet.

Västerås fick tillbaka hoppet när Matilda Plan revanscherade sig och satte VSK:s tredje straff, men Kareby och Camilla Johansson skulle få sista ordet. I matchminut 76 avgjorde hon matchen genom att göra ett i det närmaste identiskt mål.

– Det är en helt otrolig känsla, men jag kommer knappt ihåg hur målen blev till. När jag gjorde det sista fick jag en boll av Hanna Dahlström och fick en bra yta. Det var bara att köra ner huvudet, gå rakt mot mål och trycka in bollen, säger ”Millan” när hon möter pressen med en guldmedalj på bröstet, guldhjälm på skallen och SM-pokalen i högerhanden.

28 mål på 15 matcher

Camilla Johansson svarade för 28 mål på 15 matcher i grundserien och blev mycket riktigt guld värd för Kareby, som trots flera tunga spelarförluster lyckades försvara sin SM-titel.

– Vi tappade fem ordinarie spelare och krigade för varje poäng i serien. Det har varit en otrolig utmaning, och samtidigt inspirerande. Jag är så otroligt stolt över det här laget, säger Camilla Johansson.

”Millan” var nominerad till Årets spelare på den efterföljande Bandygalan, men Malin Persson vann priset.

– Jag är stolt över det här, men har varit besviken i dag. Det här är en bonus. Det är laget som är det viktigaste, säger VSK-spelaren.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Kareby IS Bandy

Västerås SK Bandy

Elitserien i bandy damer